Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

de bucatarasa in Dulciuri, 23 Mai 2024 | 1412 vizualizari

 

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
Checul cu lamaie este un desert clasic si indragit datorita aromei sale proaspete si gustului usor acidulat. Este perfect pentru orice ocazie, fie ca este vorba de un mic dejun delicios, o gustare de dupa-amiaza sau un desert deosebit pentru o masa festiva. Textura pufoasa a checului combinata cu aroma vibranta a lamaii creeaza un echilibru perfect intre dulce si acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 2 lamai (coaja rasa si sucul)
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
  • Un praf de sare
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 150 g zahar pudra
  • 2-3 linguri de suc de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios:

Cum se prepara Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios


Preincalzirea cuptorului: Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o forma de chec cu unt sau ulei si tapeteaza cu faina sau foloseste hartie de copt.

Pregatirea ingredientelor umede: Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Adaugarea aromei: Incorporeaza coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie in compozitie. Adauga si esenta de vanilie, daca folosesti.

Ingredientele uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Adauga treptat amestecul de faina in compozitia umeda, alternand cu laptele, amestecand usor pentru a obtine un aluat omogen.

Turnarea in forma: Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza suprafata.

Coacerea: Coace checul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (introdu scobitoarea in centru si, daca iese curata, checul este gata).

Racirea: Lasa checul sa se raceasca in forma pentru aproximativ 10 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.

Prepararea glazurii: Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o glazura omogena. Ajusteaza cantitatea de suc de lamaie pentru a obtine consistenta dorita.

Glazurarea: Toarna glazura peste checul racit si lasa-l sa se intareasca inainte de a-l taia si servi

Se poate servi alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si chec pufos cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura