Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
Checul cu lamaie este un desert clasic si indragit datorita aromei sale proaspete si gustului usor acidulat. Este perfect pentru orice ocazie, fie ca este vorba de un mic dejun delicios, o gustare de dupa-amiaza sau un desert deosebit pentru o masa festiva. Textura pufoasa a checului combinata cu aroma vibranta a lamaii creeaza un echilibru perfect intre dulce si acrisor.
Cum se prepara Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios
Preincalzirea cuptorului: Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o forma de chec cu unt sau ulei si tapeteaza cu faina sau foloseste hartie de copt.
Pregatirea ingredientelor umede: Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugarea aromei: Incorporeaza coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie in compozitie. Adauga si esenta de vanilie, daca folosesti.
Ingredientele uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Adauga treptat amestecul de faina in compozitia umeda, alternand cu laptele, amestecand usor pentru a obtine un aluat omogen.
Turnarea in forma: Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza suprafata.
Coacerea: Coace checul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (introdu scobitoarea in centru si, daca iese curata, checul este gata).
Racirea: Lasa checul sa se raceasca in forma pentru aproximativ 10 minute, apoi transfera-l pe un gratar pentru a se raci complet.
Prepararea glazurii: Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana obtii o glazura omogena. Ajusteaza cantitatea de suc de lamaie pentru a obtine consistenta dorita.
Glazurarea: Toarna glazura peste checul racit si lasa-l sa se intareasca inainte de a-l taia si servi
Se poate servi alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si chec pufos cu cacao.