Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

de bucatarasa in Salate, 6 Iun 2024 | 4220 vizualizari

 

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana este o mancare italiana clasica, cunoscuta pentru simplitatea si prospetimea ingredientelor sale. Originara din insula Capri, de unde isi trage si numele, salata Caprese reflecta perfect esenta bucatariei italiene, care pune accent pe calitatea ingredientelor si pe echilibrul dintre arome.
Prepararea salatei Caprese este simpla: rosiile si mozzarella se feliaza si se asaza alternativ pe un platou, dupa care se adauga frunzele de busuioc. Salata se stropeste generos cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.



Aceasta salata nu este doar un deliciu pentru papilele gustative, ci si o sarbatoare vizuala datorita culorilor sale vibrante: rosu, alb si verde, care sunt culorile drapelului italian. Salata Caprese este adesea servita ca aperitiv, dar poate fi savurata si ca fel principal, mai ales in zilele calde de vara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana
  • 4 rosii mari si coapte
  • 250 g mozzarella di bufala (sau mozzarella proaspata din lapte de vaca)
  • Un manunchi de frunze de busuioc proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • Sare de mare dupa gust
  • Piper negru proaspat macinat dupa gust
  • Otet balsamic (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana:

Cum se prepara Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

Pregatirea ingredientelor:
Spala rosiile si frunzele de busuioc.

Feliaza rosiile in rondele de aproximativ 0.5 cm grosime.
Feliaza mozzarella in rondele de grosime similara.

Asamblarea salatei:
Pe un platou mare sau pe farfurii individuale, asaza alternativ feliile de rosii si mozzarella, formand un cerc sau un sir, astfel incat sa alterneze culorile (rosu, alb, rosu, alb).
Intre feliile de rosii si mozzarella, asaza frunzele de busuioc.

Condimentarea:
Stropeste salata cu ulei de masline extra virgin, distribuindu-l uniform peste rosii si mozzarella.
Presara sare de mare si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Daca doresti, poti adauga cateva picaturi de otet balsamic pentru un plus de savoare.

Servirea:
Serveste salata imediat, pentru a te bucura de prospetimea maxima a ingredientelor.

Se serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o portie de lasagna. Recomandam si salata greceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de camp cu rosii