Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului

de Constelatialeu in Prajituri, 31 Mai 2024 | 1656 vizualizari

 

Ieri, dupa o ploaie pe cinste, am cules ultimile capsunici. Le-am zis capsunici pentru ca au fost tare micute si dragalase, numai bune de dulceata si de un desert savuros, mai ales ca maine este 1 iunie- Ziua internationala a copilului. Nu puteam sa ratez evenimentul si sa nu-i dedic un dulce , asa ca aseara pe la apus m-am pus pe treaba, am combinat, am schimbat pe parcurs combinatiile initiale, pana la urma m-am hotarat si a iesit ce o sa va prezint in imagini si in scris. La multi ani, copile ! mic sau mare, nu conteaza varsta.
Pentru aceasta Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, dulceata, lapte, smantana, capsuni, nuci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului
  • Blat 35/24 cm tava cu pereti detasabili
  • 4 oua M
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 40 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 1/2 lingurita cu zeama lamaie
  • 1 pliculet vanilie borbon
  • Pt. uns blatul
  • 250 g dulceata de capsuni legata mai bine, blendata
  • Crema
  • 5 oua M
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 20 g gelatina + 100 ml apa rece
  • 500 ml smantana pt. frisca cu 36 % grasime
  • 30 g zahar pudra
  • 300-400 g capsini mici, scurse bine de apa
  • Glazura
  • 200 g nuci prajite si taiate grosier
  • 200 g ciocolata Callebaut 54,5% cacao
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului:

Cum se prepara Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului

Blat: Am folosit o tava cu pereti detasabili, 35/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile impreuna cu laptele, uleiul si vanilia bourbon, le-am mixat 2 min  apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina si cacaoua cernute, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am turnat compozitia in tava, am dat tava la cuptor pt. cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor  si am lasat sa se raceasca blatul. Apoi am pregatit tava in care am copt blatul pentru urmatoarea etapa a prajiturii. Am imbracat tava in folie alimentara, pe margini am asezat folie acetata si apoi am pus blatul racit, peste blat am intins dulceata de capsuni blendata ( eu am avut o dulceata de vreo 4 ani care sa transformat in consistenta unui jeleu). Apoi m-am apucat sa fac crema.

Crema: Am pus geltina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus ouale, zaharul si am mixat cca 3-4 min, apoi am adaugat laptele si am omogenizat. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am ajuns la temperatura de 75 grade ( cca 12-14 min daca nu aveti termometru). Am luat vasul de pa baia de abur, am lasat cca 5 min, apoi am incorporat gelatina hidratata. Am amestecat bine si am lasat sa scada temperatura la 30-35 grade ( cca 30 min). Intre timp am pus smantana pt. frisca, rece de la frigider, intr-un recipient mai inalt, am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Am incorporat frisca obtinuta in crema racita ( 30-35 grade), am adaugat capsunile scurse bine de apa, apoi am turnat compozitia peste blatul uns cu dulceata de capsuni blendata. Am bagat tava in frigider pentru cca 2 ore, apoi am facut glazura.

Glazura : Intr-n castron de inox am pus ciocolata si smantana pt. frisca, am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am mixat-o cca 3-4 min. Am scos tava de la frigider, am presarat nuca taiata grosier, apoi am intins glazura de ciocolata, asa calda, am nivelat si am dat tava din nou la frigider pana a doua zi. 

Am doua zi am scos tava din frigider, am scos peretii detasabili, mi-am pregatit o oala cu apa fierbinte, un cutit cu lama lata, l-am trecut prin apa fierbinte, am taiat marginile intai, apoi am portionat in 24 bucati. Am decorat cu capsuni si frunze de menta.

Incearca si reteta de Prajitura Felie de lapte, un desert pe placul copiilor sau reteta de Prajitura pufoasa cu capsuni.

Iti recomandam si reteta de Tort de inghetata cu ciocolata si caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni - Reteta delicioasa pentru Ziua Copilului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie