A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert turta dulce la tava cu glazura

Postat de: eumimi in Prajituri

Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul...Citeste continuarea

Snitele din pulpa de porc

Postat de: eumimi in Porc

Feliem carnea cat mai subtire si o batem pentru a fi cat mai frageda si mai subtire. Punem intr-un bol faina amestecata cu piperul, ardei boia si sare, in alt bol batem ouale bine, iar in alt...Citeste continuarea

Mancarica de vinete cu rosii

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja). Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul....Citeste continuarea

Salata de varza rosie cu mar

Postat de: ctlina in Salate

Fierbeti ouale 10 minute in apa fiarta cu sare. Préparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Tocati varza marunt, varsati deasupra...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: mady90 in Porc

Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta. Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un...Citeste continuarea

Desert chec din briosa/cozonac

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata. Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul. Inmuiati felii de briosa in...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ovaz si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

In bolul robotului amestecati fulgii de ovăz cu zaharul, faina, praful de copt si sarea. Incorporati apoi oul, vanilia si untul topit racit. Amestecati bine. Puteti pune la rece timp de...Citeste continuarea

Ficat Andaluz

Postat de: elucubratiiculinare in Ficat

Ficatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare...Citeste continuarea

Desert placinta invartita...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Din făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, elastic și care după o scurtă frământare, pentru încorporarea și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bulion

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Adaugi făina...Citeste continuarea

Tocanita olteneasca din maruntaie...

Postat de: oanapl in Pui

Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit...Citeste continuarea

Aperitive portofele cu cartofi

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

  Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30...Citeste continuarea

Desert prajitura cu spuma de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi caramelizăm 5 linguri de zahăr, cu care tapetăm baza tăvii de copt.Ideal ar fi să tapetăm și pereții tăvii, ca la tort, dar este mai greu în tavă și ar...Citeste continuarea

Gulas de porc cu ciuperci

Postat de: eumimi in Porc

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de...Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de: eumimi in Pizza

Se pun faina, zaharul si drojdia intr-un castron. Se toarna apa calduta si uleiul si se framanta. Se adauga si sarea ( nu trebuie sa intre in contact cu drojdia ca nu mai creste aluatul) si se...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, cu cascaval...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta. Se taie in felii groase si colturoase. Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata...Citeste continuarea

Desert cozonac de Craciun - reteta...

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor: laptele şi apa, zahărul, ouăle, 3 linguri cu ulei, sare şi...Citeste continuarea

Friptura pomana porcului

Postat de: ancutsa in Porc

   Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins. Când începe să se...Citeste continuarea

Aperitive saleuri de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi...Citeste continuarea

Desert chec cu portocala si...

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul...Citeste continuarea

Desert biscuiti Coaja de copac

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu afine - reteta...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece....Citeste continuarea

Ardei umpluți, de post

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de vițe și se pregătesc pentru umplut.  Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se...Citeste continuarea

Ciuperci in sos de rosii picant -...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Desert tort cu mango si mousse de...

Postat de: diaconta in Torturi

Eu am pregatit mai întâi jeleul de zmeura. Foile de gelatina le-am hidratat cu putina apa rece. Am încalzit siropul si am pus  gelatin scursa de apa. Am amestecat...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu sunculita...

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se...Citeste continuarea

Risotto de ciuperci

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Ciupercile Shitake se pun la inmuiat in 250 ml apa calduta, timp de 30 de minute, apoi se scurg, fara a arunca apa in care au stat la inmuiat. Ceapa, usturoiul si 5 ciuperci albe se taie...Citeste continuarea

Vin fiert Kamis

Postat de: Bucataras in

Vin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se...Citeste continuarea

Chec de carne

Postat de: dantes in Porc

Se macina carnea si se amesteca bine cu ouale, pesmet, usturoi si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se tapeteaza o tava de chec si se pune in ea jumatate din compzitia de carne, se...Citeste continuarea

Desert tort Coffe-Caramel

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat: Incalzim Nutella la microunde cat sa fie fluida, adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi, cu grija, incorporam albusurile batute spuma. Prajim...Citeste continuarea

Pomana porcului

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte.  Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se...Citeste continuarea

Novac cu pastai galbene la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Curatati usturoiul si il pisati. Il puneti intr-un bol cu sare, piper, boia dulce si ulei. Adaugati pestele, amestecati bine. Il acoperiti si il dati o ora la frigider. Pastaile impreuna...Citeste continuarea

Mancare de conopida cu ciuperci si...

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min. Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in...Citeste continuarea

Reteta de bors de cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Preparare Reteta de bors de cartofi si sfecla, asa cum se face in Bucovina Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală, se taie în forma dorită (dar nu foarte mici) și...Citeste continuarea

Peste la tava

Postat de: dantes in Peste

Se curata pestele, se unge cu ulei. Se introduc in interior rosii, usturoi taiat marunt si se condimenteaza dupa gust, pestele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei; se pun...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu mamaliga

Postat de: dantes in Pui

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei cu boia de ardei, adaugam ciocanelele si putina apa, sare, piper dupa gust si lasam la fiert pana cand se face carnea; daca este necesar, mai adaugam apa din...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se...Citeste continuarea

Desert tort Un nou inceput de drum

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o...Citeste continuarea

Lasagna vegetariana

Postat de: Bucataras in

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...Citeste continuarea

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Asezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate...Citeste continuarea

Desert briosa de Sfantul Nicolae/...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Faramitati si diluati drojdia proaspata in laptele caldut. Amestecati. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina, sarea si zaharul. Incorporati oul, adaugati vanilia si...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu caise...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina si incorporam cu o paleta sau cu o lingura de lemn. Adaugam la final esenta, merisoarele  si...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: BakeUpArtist in Prajituri

Întâi am mixat untul cu zahărul până a devenit cremos, apoi am adăugat făina treptat și am obținut un aluat nisipos. Am adăugat gălbenușul de ou, apoi apa și am...Citeste continuarea

Lichior de gutui

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Se spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă...Citeste continuarea

Aluat pentru cornuri cu gem

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute. Restul de...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de: oanapl in Porc

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...Citeste continuarea

Tagliatele cu mere (de post)

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand clocoteste, punem pastele și le fierbem 8 min. După ce au fiert, le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Merele le curatam, spalam si le...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Intai de toate puneti fructele la decongelat. Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox rupeti toata ciocolata bucatele, puneti frisca lichida. Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati...Citeste continuarea

Iahnie de fasole in cuib de mamaliguta

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu multă apă, cu o seară înainte. Se strecoară apa în care s-a umflat fasolea, se adaugă altă apă (rece) și se pune...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]