Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii

de Catalina L in Rata, 27 Ian 2018 | 2532 vizualizari

 

Iata o reteta delicioasa foarte raspandita in insulele Mauritius si Réunion.
M-am inspirat de la o adevarata bucatareasa de la Reunion- reteta deci garantata si va asigur foarte apreciata.
Iata deci 2 retete autentice: mancarica de rata (cari de canard) si garnitura/salata de rosii (rougail de tomates).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mancarica-de-rata-cu-salata-pimentata.html

 

INGREDIENTE

Cari de rata:

  • 2 pulpe de rață (de calitate)
  • 1 ceapă mare tocată marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cm de ghimbir proaspăt
  • 2 roșii mari tăiate în cuburi
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • 1/2 lingurita de curcuma
  • sare și piper
  • 1 lingură de ulei de măsline

Salata de rosii

  • 2 roșii medii
  • cateva fire de arpagic sau ceapa verde
  • coaja de la o lamaie verde -lime
  • sare groasa
  • piment rosu uscat dupa gust
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii:

Pregatiti rougail-ul de rosii:

Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline.

Amesteccati si dati la rece.

Pregatiti mancarea de rata:

Taiati pulpele in bucati. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul.

Intr-o oala adanca reveniti bucatile de rata in uleiul incins.

Colorati-le pe toate partile, puneti sare si piper.

Degresati daca trebuie.

Adaugati ceapa tocata si cimbrul uscat.

Amestecati, adaugati usturoiul si ghimbirul si reveniti.

Puneti rosiile taiate, amestecati si lasati sa fiarba la foc potrivit.

Acoperiti cu apa fiarta, punti un capac si lasati sa fiarba 30 de minute la foc potrivit (timpul depinde de marimea pulpelor).

Verificati, adaugati pudra de curcuma la sfarsit si lasati inca 5 minute sa fiarba.

Serviti carnea cu sosul sau cu orez fiert natur si cu  salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de rata cu salata pimentata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata la cuptor - Fragede si aromate