A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura rapida cu mere -...

Postat de: ctlina in Prajituri

Curatati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati...Citeste continuarea

Mancarica de vitel cu sos din...

Postat de: ctlina in Vita

Spalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati. Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g. Scoateti si puneti deoparte....Citeste continuarea

Desert prajitura cu miere si smantana

Postat de: ancutsa in Prajituri

 Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un...Citeste continuarea

Desert cozonac

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Cernem faina de 3 ori.  Incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.  Drojdia o dizolvam in 4 lg din laptele încălzit, o punem peste faina cernuta si...Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de: Ina in Piine

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...Citeste continuarea

Desert tort Vasile

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă într-o cratiţă...Citeste continuarea

Desert tort cu creme de ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si acesta din urma se topeste. Adaugati untul moale, mixati, apoi incorporati faina si praful de copt. Albusurile...Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc si zeama de...

Postat de: Ina in Ciorbe

Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata. Am curatat legumele, le-am spalat si...Citeste continuarea

Desert cozonacul bunicii

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluatul: Se cerne faina de doua ori. Se pune intr-un bol mare si se face o groapa in mijloc. Pe margine se pune sarea. Se pregateste maiaua. Se incalzesc usor cei 150 ml lapte, se adauga zaharul...Citeste continuarea

Desert braduti dulci

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore. https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html Pentru...Citeste continuarea

Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face un aluat fraged din: făină (amestecată cu bicarbonatul), sare, ou, zahăr, unt, untură și laptele dulce. Aluatul se frământă până se încorporează toate...Citeste continuarea

Carnati din carne de porc si vitel

Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casa

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea...Citeste continuarea

Slaninuta fiarta in zeama de varza,...

Postat de: vasimur in Porc

 Slănina trebuie fiartă într-o zeamă de varză, aromată, pentru ca să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă. Se pun la fiert 2 litri de zeamă...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea,...Citeste continuarea

Desert saraberne

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de parmezan

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul, mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie...Citeste continuarea

Omleta cu slanina si ceapa

Postat de: vasimur in Porc

  Se curăță și se spală bine ceapa și ardeii. Se taie fideluțe nu prea mari, ca să aibă aspect plăcut. Slănina de porc se taie felii nu prea subțiri și se crestează, ca un...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede, cu gem de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și...Citeste continuarea

Desert prajitura Tavalita

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Dam drumul la cuptor.  Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, până se albesc si zaharul se topeste.  Amestecam faina cu praful de copt.  Incorporam treptat...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mascarpone

Postat de: Dea_Dea in Torturi

Blat: Batem albusurile spuma cu praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile si mixam iarasi. la final adaugam faina si cu cacaua, amestecam...Citeste continuarea

Prajeala de purcel

Postat de: MotanLaOale in Porc

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.   Se...Citeste continuarea

Desert tort cu glazura oglinda...

Postat de: AlexTeacher in Torturi

Incepem cu jeleul. Intr-un castron pune gelatina cu apa rece si las-o cca 10 min la hidratat; Intr-o craticioara pune zmeura congelata, zaharul si cognacul si pregateste-le la foc...Citeste continuarea

Untura de casa

Postat de: MotanLaOale in Porc

Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare. Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se...Citeste continuarea

Desert tort Al doisprezecelea ceas

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma...Citeste continuarea

Ciorba de coaste afumate

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o. Cat timp...Citeste continuarea

Pilaf cu pui si legume la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Eu avand o fobie cu oasele de pui in mancare, am fiert carnea de pui in apa cu sare si am scos oasele. Am pus in pilaf doar carnea fara oase si apa in care au fiert. Orezul se spala bine si...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Postat de: mirela0911 in Salate

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin. Se lasa pe foc pana se...Citeste continuarea

Desert crema la ceasca

Postat de: privatelaura in Dulciuri

 Într-un vas cu bază groasă, se cern ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaua și aroma. Eu am folosit semințe de vanilie. Se amestecă bine. Se adaugă laptele (preferabil...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu rahat

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecam faina cu zaharul pudra, margarina, untura de porc si smantana pana obtinem un aluat. Intindem aluatul, il taiem in triunguri, punem pe fiecare triunghi cateva cuburi de rahat si formam...Citeste continuarea

Desert prajitura tavalita in nuca...

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Blat: Amestecam zaharul cu esenta de vanilie si margarina pana obtinem o crema. Adaugam treptat ouale, apoi laptele, faina si praful de copt. Amestecam si dam blatul la copt 35 de minute, la 180C....Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: CofetariiBucatari in Salate

Vom taia in cuburi mici parizerul, cartofii, morcovii si castravetii. Intr-un bol amestecam bine parizerul, castravetii, mazarea, morcovii si cartofii cu jumatate din cantitatea de maioneza....Citeste continuarea

Desert Craciunita (prajitura cu mac...

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea

Chiftele la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Porc

 Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se...Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se...Citeste continuarea

Smoothie cu para si mar

Postat de: autodiag in Love Smoothies

Se curata fructele de coaja, cotor si seminte, se clatesc cu putina apa si se taie felii subtiri. Se pun feliile de para in blender impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie si trei linguri...Citeste continuarea

Desert prajitura Televizor

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet  si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai...Citeste continuarea

Desert prajitura Inghetata falsa

Postat de: amalia01 in Prajituri

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Adaugi nuca macinata, iar la final, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de...Citeste continuarea

Sarmalute aperitiv, umplute cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se iau 2-3 linguri încărcate din salata de boeuf, începută și căreia i s-a "stricat fața"/decorul. https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-boeuf-84903.html...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si ton

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Clatitele: Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper. Adaugati apa minerala si laptele. Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste...Citeste continuarea

Lebar de casa

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Matele crete de porc se freaca cu multa sare grunjoasa, indepartandu-se astfel cea mai mare parte din murdarie. Spalam apoi matele in 2-3 ape cu bicarbonat, eliminand si ultimele resturi de...Citeste continuarea

Toba de casa

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Stomacul de porc se intoarce pe dos si se freaca cu multa sare grunjoasa, astfel jupuindu-se foarte usor stratul de murdarie ( se desprinde ca o membrana )  si ramanand doar matul de toba,...Citeste continuarea

Desert tort cu mere

Postat de: Dea_Dea in Torturi

Ungem o tava rotunda cu unt (30 cm). Curatam merele de coaja, le taiem in jumatate si scoatem mijlocul cu o lingura. In mijlocul merelor punem dulceata de mure. Asezam merele in tava si le...Citeste continuarea

Desert casuta din turta dulce

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se freaca margarina cu zaharul, se adauga ouale, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt. Se amesteca si se adauga in ploaie si faina cernuta, atat cat cere aluatul. La...Citeste continuarea

Sarmale, in foi de varza murata,...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

  Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege...Citeste continuarea

Pulpa de curcan la cuptor

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung...Citeste continuarea

Desert piscoturi

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul, untura, sarea, laptele. Adaugam bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie si faina. Framantam un aluat moale, dar nelipicios.  Punem aluat în mașină de...Citeste continuarea

Desert nuci cu crema de vanilie

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat...Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si aroma...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste...Citeste continuarea

Supa crema de napi

Postat de: Anett in Supe

Curatam napii de coaja, le spalam si le taiem in cubuleti mai mici. Curatam morcovul si patrunjelul, le taiem in rondele. Incingem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si calim pentru...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]