Cod a la grec

de elucubratiiculinare in Peste, 15 Feb 2018 | 2985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cod
  • 100 ml ulei
  • 100 gr faina
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • Sosul a la grec se prepara din:
  • 100 ml ulei
  • 100 ml sifon (apa minerala)
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod a la grec:

Bucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete.

Se pregateste si sosul a la grec. 

100 ml ulei se pune intr-un castron, se adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper, zeama de la o lamaie si apa minerala. 

Se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza.

La servire, sosul se torna peste cod. 

Ca si garnitura se poate folosi cartofi natur si varza de bruxelles.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste in stil vietnamez