Desert cornuri cu gem de caise

de katty in Dulciuri, 11 Feb 2018 | 13235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie proaspata
  • gem de caise
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu gem de caise:

Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Turnam cate putin lapte si incepem sa framantam.Adaugam si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina.Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.upa ce aluatul a crescut il impartim in 3 parti.  Framantam cate o bucata de aluat si il intindem pe un blat de lemn sub forma de dreptunghi. Taiem 5-6 triunghiuri. Asezam cate 1 lingura de gem la baza triunghiului, crestam putin aluatul la mijlocul bazei si rulam spre varf. Asezam cornurile in tava pe hartie de copt si le lasam sa mai creasca. Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si le punem la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos. Scoatem cornurile si le lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post