Sunt pur și simplu minunate si de mare efect, se incadreaza perfect la categoria „ Retete cu dragoste”!
Chiar sunt preparate cu dragoste pentru ai mei dragi!
Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată.
Le dăm la frigider pentru 10 minute, să se întărească stratul de ciocolată, apoi le mai ungem cu încă un strat de ciocolată și iar le dăm la frigider.
După ce coșulețele sunt bine întărite pe forme, acestea se vor desprinde foarte ușor, trăgând de marginile formelor în jos.
Pentru creme, preparăm mai întâi frișca, mixând smântâna cu zahărul pudră, apoi adăugăm fructele transformate în piure și mixăm în continuare până la omogenizare, iar la final adăugăm și mascarponele și un praf de sare pentru intensificarea gustului.
Cremele nu vor fi foarte ferme, vor fi mai spumoase, mai aerate, dar suficient de groase cât să fie adăugate în coșulețe cu un posh cu dui.
Dăm cremele la rece până se mai întăresc, apoi le adăugăm alternativ în coșulețele de ciocolată și le decorăm cu felii de căpșuni și frunze de mentă.
Au ieșit chiar foarte bune!
Cele două creme, nu foarte dulci și cu arome diferite s-au asortat perfect cu ciocolata amăruie.
Să vă fie de folos!