A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Mancare de spanac cu ciuperci

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase  zeama....Citeste continuarea

Kedgeree cu macrou afumat si oua...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte.  Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea

Desert prajitura Delicioasa

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Eu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier. Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am...Citeste continuarea

Paine la tigaie fara framantare, cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Piine

Intr-un bol, se amesteca apa si drojdia.  Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.  Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si...Citeste continuarea

Vinete la cuptor cu Mozzarella si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie.  Intre...Citeste continuarea

Ciuperci umplute, reteta de post

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...Citeste continuarea

Supa peruana de cartofi dulci cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul.  Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mari, iar dovlecelul in cuburi mici. ...Citeste continuarea

Aperitiv gustare simpla

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Salamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb  , se curata si se taie jumatati ....Citeste continuarea

Boeuf a la Catalane (Tocana de vita...

Postat de: Satisfyyourcravings in Slow Cooker

Se prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie.  Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se...Citeste continuarea

Paste cremoase la cuptor cu ton si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fusilli

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul...Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui in stil venetian

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se unge puiul cu ulei si se presara cu sare si piper, apoi se aseaza cu pieptul in jos, pe o tava si se coace 1 1/2 ore pana cand este...Citeste continuarea

Desert briose cu fructe de padure

Postat de: susu in Dulciuri

Lasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice. Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai...Citeste continuarea

Supa de dovleac cu paste si vin alb

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se caleste ceapa in ulei intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga apoi dovleacul si se gateste 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la punctul de fierbere, apoi se adauga supa si foaia...Citeste continuarea

Desert pasca in trei straturi cu...

Postat de: susu in Dulciuri

Nuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la...Citeste continuarea

Kufta bil Batinjal (Rulouri...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza, stafide si unt

Postat de: susu in Dulciuri

Punem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de rosii

Postat de: susu in Peste

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul...Citeste continuarea

Patatas bravas cu Aioli, carnati si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o...Citeste continuarea

Spaghette cu fructe de mare

Postat de: susu in Paste

Tocam marunt ceapa, busuiocul si patrunjelul. O parte din usturoi se sdrobeste cu lama cutitului si restul se taie felii, eu am pus vreo 6 catei foarte mari, cu cat mai mult cu atat mai bine....Citeste continuarea

Iahnie de fasole, de post

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...Citeste continuarea

Dovleac copt cu arome mexicane,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie apoi cuburi si se adauga intr-o tava pentru cuptor, cu putin ulei. Se...Citeste continuarea

Papricas de peste

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata, se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti. Cand s-a rumenit pestele un pic, se...Citeste continuarea

Chiftele in sos aromat de rosii si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne. Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile...Citeste continuarea

Ostropel de peste

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Se curata pestele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins pe ambele parti. Se scoate si se...Citeste continuarea

Bors calugaresc

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Varza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem de caise si...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la...Citeste continuarea

Lasagna crocanta cu carne de rata

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se...Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de: Bucataras in

  Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu...Citeste continuarea

Pasta de naut

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

  Scurgi bine nautul din conserva si pastrezi zeama. Pui boabele in vasul pentru blender, adaugi usturoiul taiat felii, semintele si uleiul si blendezi bine. Din cand in cand, adaugi cate...Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de: autodiag in Mancaruri de legume

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....Citeste continuarea

Mancare de mazare cu costita...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...Citeste continuarea

Chifle cu branza de burduf si masline

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile...Citeste continuarea

Soia cu legume si sos de rosii

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde...Citeste continuarea

Budinca cu branza, spanac si ardei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci...Citeste continuarea

Desert cinnamon swirl apple pie sau...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Prima data ungem o foaie de aluat cu jumatate din untul topit si presaram uniform peste el 2 lingurite de scortisoara, apoi rulam pe lungime cat mai strans. Taiem rulouri de grosimea degetului mic...Citeste continuarea

Salata greceasca cu lipie de casa

Postat de: AlexTeacher in Salate

Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: dantes in Porc

Creierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt. Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: Bucataras in

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si...Citeste continuarea

Desert tort cu portocale rosii

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat: 1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita. 2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: Oana in Prajituri

Aluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si...Citeste continuarea

Desert prajitura Verdens Beste

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Crema Am inceput cu prepararea crema deoarece trebuie lasata cateva ore la frigider pentru a se intari. Se pune laptele pe foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie despicata....Citeste continuarea

Desert pasca cu rubarba

Postat de: ladydi in Dulciuri

Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom. Omogenizam compozitia. Tocam rubarba cubulete si o...Citeste continuarea

Mazare verde cu pipote si piept de pui

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pipotele se curata si se spala. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20...Citeste continuarea

Colțunasi de post, cu magiun

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Făina cernută și aerată se amestecă bine cu grisul și sarea, după care se adaugă apa caldă  puțin câte puțin și se frământă, până ce rezultă un aluat...Citeste continuarea

Bab gulyas la ceaun

Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carne

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe...Citeste continuarea

Desert tort Milch Schnitte

Postat de: Corina33 in Torturi

Pentru blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul...Citeste continuarea

Desert gogosile bunicii (de post)

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...Citeste continuarea

Supa-crema de ciuperci

Postat de: autodiag in Supe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza

Postat de: abetina in Dulciuri

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]