Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mancare de spanac cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase zeama....Citeste continuarea
Kedgeree cu macrou afumat si oua...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte. Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie...Citeste continuarea
Desert prajitura Delicioasa
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriEu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier. Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am...Citeste continuarea
Paine la tigaie fara framantare, cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PiineIntr-un bol, se amesteca apa si drojdia. Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si...Citeste continuarea
Vinete la cuptor cu Mozzarella si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie. Intre...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, reteta de post
Postat de: Ina in Mancaruri de postCiupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...Citeste continuarea
Supa peruana de cartofi dulci cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mari, iar dovlecelul in cuburi mici. ...Citeste continuarea
Aperitiv gustare simpla
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSalamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb , se curata si se taie jumatati ....Citeste continuarea
Boeuf a la Catalane (Tocana de vita...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerSe prajeste baconul in ulei, intr-o cratita cu fund dublu, pana devine crocant. Se transfera pe prosoape de hartie. Carnea de vita se usuca cu ajutorul unor prosoape de hartie, apoi se...Citeste continuarea
Paste cremoase la cuptor cu ton si...
Postat de: Satisfyyourcravings in FusilliSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul...Citeste continuarea
Tagliatelle cu pui in stil venetian
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge puiul cu ulei si se presara cu sare si piper, apoi se aseaza cu pieptul in jos, pe o tava si se coace 1 1/2 ore pana cand este...Citeste continuarea
Desert briose cu fructe de padure
Postat de: susu in DulciuriLasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice. Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai...Citeste continuarea
Supa de dovleac cu paste si vin alb
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe caleste ceapa in ulei intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga apoi dovleacul si se gateste 2 minute. Se adauga vinul, se aduce la punctul de fierbere, apoi se adauga supa si foaia...Citeste continuarea
Desert pasca in trei straturi cu...
Postat de: susu in DulciuriNuca se pune pentru puțin timp la rumenit in cuptor la o temperatura mica. Trebuie amestecat mereu sa nu se arda. Cand s-a racit o parte din nuca, se taie marunt la cutit si restul se macina la...Citeste continuarea
Kufta bil Batinjal (Rulouri...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaFeliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza, stafide si unt
Postat de: susu in DulciuriPunem branza in tifon si apoi in strecuratoare pentru a-i elimina apa, la fel procedam si cu smantana. Scoatem ingredientele de la rece cu cateva ore inainte de pregatire. Batem ouale spuma cu 2-3...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu sos de rosii
Postat de: susu in PesteRasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul...Citeste continuarea
Patatas bravas cu Aioli, carnati si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o...Citeste continuarea
Spaghette cu fructe de mare
Postat de: susu in PasteTocam marunt ceapa, busuiocul si patrunjelul. O parte din usturoi se sdrobeste cu lama cutitului si restul se taie felii, eu am pus vreo 6 catei foarte mari, cu cat mai mult cu atat mai bine....Citeste continuarea
Iahnie de fasole, de post
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postFasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...Citeste continuarea
Dovleac copt cu arome mexicane,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie apoi cuburi si se adauga intr-o tava pentru cuptor, cu putin ulei. Se...Citeste continuarea
Papricas de peste
Postat de: elucubratiiculinare in PestePestele se curata, se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti. Cand s-a rumenit pestele un pic, se...Citeste continuarea
Chiftele in sos aromat de rosii si...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne. Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile...Citeste continuarea
Ostropel de peste
Postat de: elucubratiiculinare in PesteSe curata pestele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins pe ambele parti. Se scoate si se...Citeste continuarea
Bors calugaresc
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeVarza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt....Citeste continuarea
Desert fursecuri cu gem de caise si...
Postat de: autodiag in DulciuriSe pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la...Citeste continuarea
Lasagna crocanta cu carne de rata
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se...Citeste continuarea
Placinta cu carne
Postat de: Bucataras inIntinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu...Citeste continuarea
Pasta de naut
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postScurgi bine nautul din conserva si pastrezi zeama. Pui boabele in vasul pentru blender, adaugi usturoiul taiat felii, semintele si uleiul si blendezi bine. Din cand in cand, adaugi cate...Citeste continuarea
Shakshuka cu rosii si ceapa
Postat de: autodiag in Mancaruri de legumeSe curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu costita...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legumePastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...Citeste continuarea
Chifle cu branza de burduf si masline
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, mure si...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile...Citeste continuarea
Soia cu legume si sos de rosii
Postat de: oanapl in Mancaruri de postCubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde...Citeste continuarea
Budinca cu branza, spanac si ardei
Postat de: oanapl in Mancare copiiCureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci...Citeste continuarea
Desert cinnamon swirl apple pie sau...
Postat de: Corina33 in DulciuriPrima data ungem o foaie de aluat cu jumatate din untul topit si presaram uniform peste el 2 lingurite de scortisoara, apoi rulam pe lungime cat mai strans. Taiem rulouri de grosimea degetului mic...Citeste continuarea
Salata greceasca cu lipie de casa
Postat de: AlexTeacher in SalatePentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: dantes in PorcCreierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt. Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat
Postat de: Bucataras inSe mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si...Citeste continuarea
Desert tort cu portocale rosii
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blat: 1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita. 2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe...Citeste continuarea
Desert nuci umplute cu crema de...
Postat de: Oana in PrajituriAluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si...Citeste continuarea
Desert prajitura Verdens Beste
Postat de: Moni_alex in PrajituriCrema Am inceput cu prepararea crema deoarece trebuie lasata cateva ore la frigider pentru a se intari. Se pune laptele pe foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie despicata....Citeste continuarea
Desert pasca cu rubarba
Postat de: ladydi in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom. Omogenizam compozitia. Tocam rubarba cubulete si o...Citeste continuarea
Mazare verde cu pipote si piept de pui
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePipotele se curata si se spala. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20...Citeste continuarea
Colțunasi de post, cu magiun
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postFăina cernută și aerată se amestecă bine cu grisul și sarea, după care se adaugă apa caldă puțin câte puțin și se frământă, până ce rezultă un aluat...Citeste continuarea
Bab gulyas la ceaun
Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carneSe curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe...Citeste continuarea
Desert tort Milch Schnitte
Postat de: Corina33 in TorturiPentru blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul...Citeste continuarea
Desert gogosile bunicii (de post)
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...Citeste continuarea
Supa-crema de ciuperci
Postat de: autodiag in SupeCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza
Postat de: abetina in DulciuriSe cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de...Citeste continuarea