Desert semiluna cu nuca si crema

de trifadalia in Prajituri, 19 Apr 2018 | 4040 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de nuca
  • 6 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • un pliculet praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • Pentru glazura de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • un pliculet de zahar vaniliat
  • Pentru crema cu nuca
  • 100 ml lapte
  • 160 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr ciocolata neagra menaj
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semiluna cu nuca si crema:

Pentru blat:  Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se spumeaza. Peste compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se amesteca bine pentru a sparge toate cocoloasele formate.

Se mixeaza albusurile cu 80 gr zahar pana ce se poate intoarce castronul si sta albusul. Se adauga peste compozitia de nuca si se amesteca usor cu miscari de sus in jos cu o paleta pana la omogenizarea celor doua compozitii.

Se da la copt in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt pentru aproximativ 20 minute. Blatul trebuie sa fie pe jumatate copt.

Pentru glazura:  Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si devin cremoase. Crema obtinuta se intinde peste blatul pe jumatate copt, apoi se baga din nou tava in cuptor si se continua coacerea inca 10 minute.

Crema de nuca: Laptele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pana la formarea unui sirop gros. Peste compozitie se adauga untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana la dizolvarea ei. Dupa ce ciocolata se dizolva, se adauga nuca macinata, esenta de rom. Se ia de pe foc si se lasa la racit crema, apoi se intinde un strat gros peste blatul prajiturii. Se da la rece 2 ore apoi se poate taia cu un pahar in forma de semiluna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semiluna cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese