Ciorba de cartofi cu os afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2018 | 5472 vizualizari

 

 Nu-ti trebuie mare stiinta sa prepari o ciorba de cartofi. Daca ai si un os afumat, bun, de casa, vei obtine ciorba cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi ,de la soacra
  • 1 os apumat - de porc, afumat de casa
  • 4 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 2 tije telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei , rosu + galben
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura pasta de ardei Kapia cu telina,productie proprie
  • 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 pahar bulion rosii, productie proprie
  • sare-optional .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu os afumat:

  1. Osul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Morcovii se taie bucati dupa dorinta.
  4. Puneti pentru inceput osul la fiert impreuna cu morcovii [ care fierb mai greu ].
  5. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece sa nu se innegreasca.
  6. Intre timp maruntiti restul legumelor.
  7. Adaugati in zeama care fierbe restul legumelor, piperul si cimbrul.
  8. Daca doriti ca ciorba sa fie mai groasa lasati sa fiarba mai mult pana cartofii incep sa se sfarame.
  9. La sfarsitul fierberii sa adauga bulionul de rosii si pasta de ardei.
  10. Gustati si sarati doar daca este nevoie. Afumatura elibereaza sare suficienta.
  11. La servire adaugati frunze de patrunjel verde.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Afumatura contine sare suficienta si elibereaza prin fierbere. Nu mai aveti nevoie sa sarati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors