Desert prajitura intoarsa cu ananas

de UrsanMihaela in Prajituri, 18 Apr 2018 | 2418 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult ananasul ( fructul, compotul, dulciurile cu ananas, mancarurile cu ananas )

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 175 g zahar
  • 2 oua
  • 175 g faina
  • 2 1/2 lingurite de praf de copt
  • 200 ml lapte de nuca de cocos
  • 1 cutie ananas taiat rondele (se scurge siropul si se taie pe jumatate fiecare cerc de ananas)
  • 50 g fulgi de nuca de cocos(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura intoarsa cu ananas:

   Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac (900 gr) se pune o hartie de copt.
   Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea). 

   Peste acest amestec se adauga cele 2 oua pe rand si se incorporeaza.

   Apoi se cerne deasupra castronului faina si praful de copt (pentru a le aera) si se amesteca usor.

   La acest amestec se adauga laptele de cocos( si optional fulgii de nuca de cocos) rezultand o compozitie usor lichida.

   In tava pregatita anterior asezam jumatatile de rondele de ananas( suprapuse cam 1cm).

   Peste ananas se toarna tot aluatul. Se coace la 180 °C pentru 50 de min, pana devine auriu si ferm la atingere.

   Pentru a verifica daca prajitura este coapta, faceti testul cu scobitoare.

   Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a intoarce prajitura pe o tava astfel incat partea cu ananas devine partea de sus a prajiturii.

   Se poate servi cu sos de vanilie.

TIPS-URI

1

Prajitura poate fi servita ca atare

2

Prajitura poate fi servita cu sos de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intoarsa cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci