Pentru rulouri
Pentru sos
Pentru sos
Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.
Pentru rulouri
Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
Fileul de peste se taie fasii (a cate 100 gr), se stropeste cu zeama de lamaie si se presara cu condiment pentru peste.
Intr-un vas, se amesteca faina cu 2 oua, sare si piper pana cand se va obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul intr-o foaie patrata de 3-4mm grosime si se taie in patrate cu latura de 10 cm.
Pe fiecare patrat de aluat se pune cate o bucata din fileul de peste, apoi se ruleaza aluatul, se unge cu ou batut, iar deasupra se presara semintele de mac.
Rulourile se aseaza intr-o tava stropita cu apa si se dau la cuptor 35-40 minute.Rulourile se servesc calde cu sosul de iaurt.