Rasturnata cu mere

de susu in Prajituri, 16 Mai 2010 | 4732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de nuca macinata (facultativ)
  • 2 linguri de faina rase
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • scortisoara
  • cateva mere
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Putin zahar pentru budinca    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu mere:

Se curata merele de coaja si seminte si se taie felii foarte subtiri. Se unge o forma de tort cu unt, se presara cele 80 g de zahar apoi se aseaza merele taiate felii cat mai stranse una langa cealalta. Merele se pudreaza cu scortisoara. Se prepara budinca dupa indicatiile de pe ambalaj. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si un praf de sare.

Se adauga apoi coaja de lamaie si portocala si se mai amesteca putin. Se adauga peste galbenusuri faina amestecata cu nuca si la sfarsit albusurile batute spuma. Peste mere se pune budinca si peste budinca aluatul din oua. Se da la cuptorul incins la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea pentru aluatul de deasupra. Se scoate si se lasa  la racorit. Se rastoarna cand s-a racit si se serveste eventual de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava