reteta am vazut-o acum vreo 3 ani intr-o revista...
Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute.
La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot.
Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto).
Atat morcovii cat si fasolea verde, dupa ce am dat in clocot, cand le strecuram le trecem printr-un jet de apa rece
Intre timp, curatam dovleceii de coaja si-i spalam bine.
Se sareaza si se prajesc intr-o lingura cu unt, avesti grija sa-i stergeti cu un servet inainte de a-i pune la prajit.
Dovleceii prajiti se scot pe un servetel.
Intr-o tigaie mai adanca, wok daca aveti, se pun la topit cele 2 linguri cu unt ramase.
Dupa ce untul s-a topit, se pun cepele si usturoiul , taiate rondele, la calit.
Se lasa in tigaie cu un capac deasupra pana capata o culoare aurie.
Apoi adaugam ardeii grasi taiati feliute (vezi foto).
Se lasa sa se patrunda bine legumele crude iar apoi punem fasolea verde.
Lasam circa 5 minute si adaugam morcovul.
Dupa vreo 10 minute adaugam dovleceii prajiti si zeama de lamaie.
Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, circa 5 minute.
Se sareaza si pipereaza iar apoi se ia tigaia de pe foc.
Pofta buna!
1
Puteti sa puneti jumatate din zeama de lamaie si apoi puneti in farfurie in functie de gusturi.
2
Aveti grija, morcovii si fasolea verde nu trebuiesc fierte prea tare ci doar un pic cat sa se inmoaie. al dente trebuie sa fie...