Legume sote

de ionix in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2010 | 16031 vizualizari

 

reteta am vazut-o acum vreo 3 ani intr-o revista...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi mari
  • circa 300 g fasole verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri cu unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote:

 

Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute. 

La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot.

Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto).

Atat morcovii cat si fasolea verde, dupa ce am dat in clocot, cand le strecuram  le trecem printr-un jet de apa rece

Intre timp, curatam dovleceii de coaja si-i spalam bine. 

Se sareaza si se prajesc intr-o lingura cu unt, avesti grija sa-i stergeti cu un servet inainte de a-i pune la prajit.

Dovleceii prajiti se scot pe un servetel.

Intr-o tigaie mai adanca, wok daca aveti, se pun la topit cele 2 linguri cu unt ramase.

Dupa ce untul s-a topit, se pun cepele si usturoiul , taiate rondele, la calit.

Se lasa in tigaie cu un capac deasupra pana capata o culoare aurie.

Apoi adaugam ardeii grasi taiati feliute (vezi foto). 

Se lasa sa se patrunda bine legumele crude iar apoi punem fasolea verde.

Lasam circa 5 minute si adaugam morcovul.

Dupa vreo 10 minute adaugam dovleceii prajiti si zeama de lamaie.

Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, circa 5 minute.

Se sareaza si pipereaza iar apoi  se ia tigaia de pe foc.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti jumatate din zeama de lamaie si apoi puneti in farfurie in functie de gusturi.

2

Aveti grija, morcovii si fasolea verde nu trebuiesc fierte prea tare ci doar un pic cat sa se inmoaie. al dente trebuie sa fie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

AlinaL 1

27.01.2010, 22:32

Explozie de culori!Arata minunat!

Mie imi plac tare mult legumele sote! N-am mai facut demult...

ionix 1

28.01.2010, 08:35

aham... e asortata, colorata si gustoasa... merita facut!

diaconta 1

08.12.2011, 20:45

ce bun si colorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu sos de mere si legume sote