Azi fiind sambata si avand un pic de timp,am facut un fel de mancare "usor",sanatos si rapid.
Se spala puiul si se pune de seara intr-un bait facut din mujdei de usturoi,zeama de la o lamaie,condimente,sare si putin ulei de masline.A doua zi se scoate puiul ,se aseaza intr-o tava sau vas de lut (introdus intr-o sticla de 330 ml.)in care am pus condimente si putina apa.Completam vasul sau tava cu legume,saram dupa gust,punem baitul in care a stat puiul si-l punem la cuptor (180 grade) cca. 30 min.Dupa 30 min ,marim temperatura sa se rumeneasca,iar cand puiul capata culoarea aurie il scoatem si se poate servi.Se serveste alaturi de legume.Va garantez ca este un deliciu.
VA DORESC POFTA BUNA!
1
Este indicat ca in sticla pe care o introducem in pui,sa punem condimente ,mujdei si apa,iar gatul sticlei sa ramana in interiorul puiului.Aburii "aromati" degajati prin fierbere,vor fragezi si aroma tot puiul.