Prajitura Ela

de ralu_ca in Prajituri, 28 Apr 2013 | 10334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 ceasca ulei
  • un praf sare
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie si capsuni
  • 150 g fructe congelate(mure,capsuni,visine,cirese)
  • 2 pachete budinca de vanilie cu gust de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ela:

Intr-un vas batem bine albusurile cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile, uleiul, sarea, esentele, praful de copt stins in putin otet si faina amestecand cu mixerul pana se formeaza un amestec omogen si fluid ( ca la chec ). In tava acoperita cu hartie de copt se pune putin ulei dupa care turnam compozitia si presaram fructele si introducem tava la cuptorul preincalzit. Se lasa pana aceasta se coace ( testul cu scobitoarea ). Dupa ce scoatem tava o lasam sa se raceasca.

Intre timp preparam budinca, conform instructiunilor de pe pachet.Frisca se bate apoi adaugam ciocolata topita si amestecam pana se uniformizeaza.Dupa ce blatul este aproape racit, turnam budinca, apoi amestecul de frisca si pe deasupra bucati mici de ciocolata.Se portioneaza si pe deasupra putem presara putina cacao.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]