Chiftelute in aluat de bere

de ralu_ca in Porc, 24 Mar 2013 | 5679 vizualizari

 

Am vrut si am incercat...mi-au iesit o nebunieeeeeee!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml bere
  • Chiftele:
  • 900 g carne tocata porc
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 cepe mici
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • chimen
  • 1 lingurita usturoi praf
  • Sos:
  • 1 cutie rosii in bulion
  • usturoi 4 catei tocat
  • putin oregano sau cimbru
  • sare, piper
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita miere
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Aluatul:

Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde.

Aluatul se imparte in parti egale, se formeaza bilutele pe care le intindem cu facaletul.

In fiecare biluta de aluat punem biluta de carne ( amestecam carnea,oul,ceapa taiata marunt, pesmet, delikat, piper, chimen, praful de usturoi) si se strange la mijloc.

Intr-o tava rotunda ( am folosit eu ) in care am asezat hartie de copt, se aseaza bilele formate si se lasa inca vreo 25 minute la dospit.

Se introduc la cuptor pana acestea se rumenesc deasupra.

Intre timp am facut si sosul din ingredientele mentionate. Rosiille le-am pus in robat le-am amestecat cateva secunde, apoi am dat prin sita si s-au separat cojile. In amestecul obtinut am adaugat usturoiul tocat, sare, piper, oregano sau cimbru, o lingura de bulion ( acesta fiind mai dens ) si miere.

A iesit un sos pe cinste.

Chiftelele se pot servi si calde si reci alaturi de sosul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

CookieMonster 1

26.03.2013, 09:11

Ce bine arata!!!

GabrielDorobantu 1

10.04.2013, 15:41

chiftelutele se vor coace acolo in interior?nu-si vor lasa zeama?ce frumos arata.

babi5 1

17.06.2013, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu chiftele la cuptor