Rulada de carne tocata

de DanMonica in Porc, 3 Mai 2012 | 31855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 750 gr carne tocata de porc
  • - 2-3 ardei copti
  • - 1 ceapa mare
  • - 1/2 conserva de ciuperci
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 2 cartofi
  • - 2 felii de paine (franzela)
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 legatura de patrunjel
  • - 1 ou crud
  • - 2-3 oua fierte
  • - carnaciori
  • - sare
  • - piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne tocata:

Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs. 

Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele. Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata. Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia. 

In poze cantitatile sunt dublate pentru ca am facut 2 rulade.

Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.   Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.  

Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 75 minute.     

Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.  

Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.  

Pofta buna!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne la cuptor