Taiem cartofii cubulete mici, carnatii rondele, ceapa o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem putin ulei in care vom prajii carnatii, peste care vom pune si cartofii si ii lasam sa se prajeasca la foc mic cu capacul pus.
Intre timp intr-o alta tigaie calim ceapa.
Dupa ce s-au prajit carnatii...
Tiramisu reţetă cu piersici
Amestecam praful de crema cu laptele si cu smantana si dam la rece cel putin 10 min.
Intre timp pregatim piscoturile astfel:
Fiecare piscot il dam prin sucul de visine si formam un strat peste care vom pune crema, apoi un strat de piersici taiate cubulete,...
Pregatim foile astfel:
Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.
Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam...
Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si turnam 3 sferturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina, compozitia...
punem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc si trunam drojdia dizlovata intr-o cescuta cu apa si lasam 30 de min asa.
Dupa care incepem sa framantam, mai punem inca o ceasca de apa, uleiul si framntam bine.
Dupa ce am framantat coca punem un prosop peste si lasam langa o sursa de...
Batem bine bine ouale cu praful de sare, punem branzica si amestecam bine.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt, o ungem cu un strop de ulei sau cu putin unt si turnam ouale batute cu branzica.
Dam la cuptor cam 5 minute, am taiat maslinele feliute subtiri si ardeiul cubulete mici...
Curatam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender, eu am pasat cu furculita pentru ca am vrut sa raman si bucatele mici de pepene.
Mixam frisca, dupa care punem compozitia de pepene, in care am adaugat zaharul si zeama de lamaie, omogenizam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Spalam cartofii, ii punem la fiert.
Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.
Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.
Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita, apoi stingem praful de copt in zeama de lamaie si...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita .
Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul...
Rupem covrigii bucati potrivite, rosiile le taiem felii sau cuburi, castravetii se taie felii subtiri.
Ceapa se taie pestisori, se freaca cu sare.
Se amesteca toate în salatiera, se presara sare, se pune brânza, maslinele.
Dupa gust, se poate pune ulei, se condimenteaza cu...
Spalam bine cartofii si morcovii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava unsa cu ulei.
Spalam si copanelele le condimentam cu sare si piper si le punem peste cartofi.
Curatam usturoiul si-l punem intreg peste cartofi.
Punem un pahar de apa in care am dizolvat putina sare si dam...
Tocam varza fideluta si o frecam bine cu sare, ceapa o taiem julien, ardeiul feliute subtiri.
Dezosam ciolanul su taiem bucatele potrivite.
Intr-o tava punem ulei, varza, peste care vom pune ceapa taiata julien, ardeiul feliute si ciolanul afumat taiat bucatele, deasupra vom pune tocanita...
Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc.
Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul, omogenizam bine compozitia si punem si faina si praful de copt.
Tapeam o forma de chec cu faina si turnam compozitia rezultata, dam la cuptor pt 5 minute, apoi...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava ...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara...
Scoatem carnea cu cel putin o ora inaintea prepararii, pentru a ajunge la temperatura camerei, dupa care o spalam bine, o taiem felii potrivite, o crestam din loc in loc, o dam cu ulei si pe o parte si pe cealalta, o dam deoparte.
Intre timp taiem legumele dupa preferinte si le punem intr-o...
Curatam legumele, le spalam si taiem dupa prefeinte.
Incingem un foc pe pietre sau la gratar, dupa care punem legumele intr-un tuci, adaugam apa cat sa le acopere si le punem pe minunatul foc.
Lasam pana fierb toate legumele.
Au papat piticii nostrii cate un castronel, iar eu am tot dat...
Frecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Oprim o lingura din compozitie si o amestecam cu o lingurita cacao.
Turnam compozitia rezultata intr-o...
Frecam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si omogenizam bine compozitia.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste care punem bananele taiate cubulete si pudrate cu...
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin.
Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta. Mmixam pana se omogenizeaza compozitia.
Tapetam forma de copt cu hartie, turnam compozitia rezultata, peste care vom pune prunele si piersicile pudrate cu...
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in putina apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie.
Spalam legumele, le curatam si taiem dupa preferinte.
Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem si legumele si orezul peste el. ( daca este prea multa apa, mai aruncam si oprim cat sa acopere...
Spalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert.
Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe razatoare, ardeiul il traiem cubulete mici si le punem pe toate intr-un vas termorezistent, in care am pus ulei cat sa acopere fundul, punem si orezul peste.
Dupa ce a fiert...
Spalam si curatam ficateii de pielite si ii punem la fiert.
spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce au fiert ficateii, punem legumele taiate dupa preferinte sau date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape si lasam pana fierb si acestea.
Dupa ce au fiert si legumele si orezul, asezonam...
Spalam bine pulpele si le punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert le scoatem si le lasam sa se scurga bine de apa.
Apa in care au fiert nu o aruncam, ci facem o Supita "de pui fugit" pt bebelusi.
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, lasam sa se incinga bine si...
Prajim feliile de paine intr-o tigaie de teflon sau la prajitorul de paine.
Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline.
Rosiile le taiem rondele, le punem peste feliile de paine, condimentam cu sare...
Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.
Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu...
Tortila
Taiem cartofii cubulete mici, carnatii rondele, ceapa o tocam marunt. Intr-o tigaie punem putin ulei in care vom prajii carnatii, peste care vom pune si cartofii si ii lasam sa se prajeasca la foc mic cu capacul pus. Intre timp intr-o alta tigaie calim ceapa. Dupa ce s-au prajit carnatii...
Tiramisu reţetă cu piersici
Tiramisu reţetă cu piersici Amestecam praful de crema cu laptele si cu smantana si dam la rece cel putin 10 min. Intre timp pregatim piscoturile astfel: Fiecare piscot il dam prin sucul de visine si formam un strat peste care vom pune crema, apoi un strat de piersici taiate cubulete,...
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie
Pregatim foile astfel: Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam...
Chec economic Laura
Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si turnam 3 sferturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina, compozitia...
Pizza cu blat fara ou
punem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc si trunam drojdia dizlovata intr-o cescuta cu apa si lasam 30 de min asa. Dupa care incepem sa framantam, mai punem inca o ceasca de apa, uleiul si framntam bine. Dupa ce am framantat coca punem un prosop peste si lasam langa o sursa de...
Omleta Andutu
Batem bine bine ouale cu praful de sare, punem branzica si amestecam bine. Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt, o ungem cu un strop de ulei sau cu putin unt si turnam ouale batute cu branzica. Dam la cuptor cam 5 minute, am taiat maslinele feliute subtiri si ardeiul cubulete mici...
Inghetata de pepene galben
Curatam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender, eu am pasat cu furculita pentru ca am vrut sa raman si bucatele mici de pepene. Mixam frisca, dupa care punem compozitia de pepene, in care am adaugat zaharul si zeama de lamaie, omogenizam...
Tort cu mousse de pepene galben
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Gomboti - galuste cu prune
Spalam cartofii, ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine. Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia. Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Tort de clatite
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita, apoi stingem praful de copt in zeama de lamaie si...
Clatite cu nuca si zahar
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul...
Salata de cruditati cu branza si covrigi
Rupem covrigii bucati potrivite, rosiile le taiem felii sau cuburi, castravetii se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori, se freaca cu sare. Se amesteca toate în salatiera, se presara sare, se pune brânza, maslinele. Dupa gust, se poate pune ulei, se condimenteaza cu...
Copanele cu cartofi la cuptor
Spalam bine cartofii si morcovii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava unsa cu ulei. Spalam si copanelele le condimentam cu sare si piper si le punem peste cartofi. Curatam usturoiul si-l punem intreg peste cartofi. Punem un pahar de apa in care am dizolvat putina sare si dam...
Varza cu ciolan afumat
Tocam varza fideluta si o frecam bine cu sare, ceapa o taiem julien, ardeiul feliute subtiri. Dezosam ciolanul su taiem bucatele potrivite. Intr-o tava punem ulei, varza, peste care vom pune ceapa taiata julien, ardeiul feliute si ciolanul afumat taiat bucatele, deasupra vom pune tocanita...
Prajitura cu mere
Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc. Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Chec cu struguri
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul, omogenizam bine compozitia si punem si faina si praful de copt. Tapeam o forma de chec cu faina si turnam compozitia rezultata, dam la cuptor pt 5 minute, apoi...
Tort cu mure
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava ...
Tort aniversar
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara...
Friptura frageda de vita la cuptor
Scoatem carnea cu cel putin o ora inaintea prepararii, pentru a ajunge la temperatura camerei, dupa care o spalam bine, o taiem felii potrivite, o crestam din loc in loc, o dam cu ulei si pe o parte si pe cealalta, o dam deoparte. Intre timp taiem legumele dupa preferinte si le punem intr-o...
Tocanita la padure
Curatam legumele, le spalam si taiem dupa prefeinte. Incingem un foc pe pietre sau la gratar, dupa care punem legumele intr-un tuci, adaugam apa cat sa le acopere si le punem pe minunatul foc. Lasam pana fierb toate legumele. Au papat piticii nostrii cate un castronel, iar eu am tot dat...
Prajitura cu piersici
Frecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia. Oprim o lingura din compozitie si o amestecam cu o lingurita cacao. Turnam compozitia rezultata intr-o...
Tarta cu banane
Frecam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste care punem bananele taiate cubulete si pudrate cu...
Tarta cu piersici
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min. Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Prajitura cu prune si piersici
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta. Mmixam pana se omogenizeaza compozitia. Tapetam forma de copt cu hartie, turnam compozitia rezultata, peste care vom pune prunele si piersicile pudrate cu...
Ghiveci de legume cu piept de pui
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in putina apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie. Spalam legumele, le curatam si taiem dupa preferinte. Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem si legumele si orezul peste el. ( daca este prea multa apa, mai aruncam si oprim cat sa acopere...
Orez cu legume si ficatel
Spalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert. Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe razatoare, ardeiul il traiem cubulete mici si le punem pe toate intr-un vas termorezistent, in care am pus ulei cat sa acopere fundul, punem si orezul peste. Dupa ce a fiert...
Ciorbita de cartofi cu ficatel
Spalam si curatam ficateii de pielite si ii punem la fiert. spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce au fiert ficateii, punem legumele taiate dupa preferinte sau date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape si lasam pana fierb si acestea. Dupa ce au fiert si legumele si orezul, asezonam...
Pulpe de pui inabusite cu usturoi
Spalam bine pulpele si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scoatem si le lasam sa se scurga bine de apa. Apa in care au fiert nu o aruncam, ci facem o Supita "de pui fugit" pt bebelusi. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, lasam sa se incinga bine si...
Italian bruschetti
Prajim feliile de paine intr-o tigaie de teflon sau la prajitorul de paine. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline. Rosiile le taiem rondele, le punem peste feliile de paine, condimentam cu sare...
Prajitura cu nuca si miere (de post)
Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele. Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu...