Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete

Prajitura marmorata cu mere si piersici

In Prajituri la 9 Aug 2010

Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia. Tapetam forma de copt cu hartie sau faina si pe fundul ei punem felii de mere si piersici. Oprim din copozitia...

Stufat de vitel

In Vita la 8 Aug 2010

Carnea se taie in bucati potrivite si se prajeste in ulei impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa si cu morcovul dat pe razatoarea mare. Se pune otet,apoi sare , piper si se da in clocot pentru un minut, apoi adaugam sucul de rosii, usturoiul, foile de dafin si o jumatate de cana cu apa...

Ciorba de fasole verde cu carne de vita

In Supe/Ciorbe la 8 Aug 2010

Pentru inceput spalam si curatam carnea de pielite si o punem la fiert ( timpul de firbere depinde de cat de cruda sau nu este carnea) Intre timp spalam si curatam fasolea, rupem capetele pastailor si eliminam atele. Curatam morcovii si telina si le taiem dupa preferinte. Dupa ce a fiert...

Tortuletul meu

In Torturi la 6 Aug 2010

Pregatim blatul astfel: Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu faina si dam la...

Bezele

In Dulciuri la 6 Aug 2010

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza  albusul cu ajutorul unei seringi si se da la cuptor la foc foarte mic...

Tort cadou (3)

In Torturi la 6 Aug 2010

Pregatim blatul astfel: Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava  tapetata cu faina si dam la...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

Curatam vanata de coaja, o spalam, o taiem rondele nici foarte groase nici prea subtiri. Batem oul ca pentru omleta, punem sare, piper, boia si amestecam. Dam feliile de vinete prin aceasta compozitie, apoi prin faina si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele partii pana devin aurii....

Ciorba taraneasca de porc

In Ciorbe la 4 Aug 2010

Spalam carnea si oasele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate dupa prefeinte sau date pe razatoare si orezul spalat in cateva ape si lasam pana fierb si acestea. Cand au fiert si legumele punem cateva...

Reteta de preparare a papanasilor cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o mixam cu zaharul, smantana, ouale , esenta de vanilie si grisul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert. Luam cu lingura din compozitia de branza si punem in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba in jur de 15 minute. Se...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 1 Aug 2010

Spalam pulpele si  le punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie. Intre timp spalam si curatam legumele. Dupa ce au fiert pulpele, le scoatem si punem legumele taiate dupa preferinte. Intre timp se prepara compoztia pentru galuste: se bat ouale ca pentru omleta cu...

Ficatei in sos pentru copilasi

In Mancare copii la 1 Aug 2010

Spalam si curatam ficatei de pielite si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert, ii mutam intr-o tigaie, peste care punem ceapa tocata marunt, tocanita de legume si o cana din apa in care au fiert si ii lasam pana fierbe ceapa si se formeaza un sosulet. La sfarsit condimentam cu sare dupa gust,...

Pipote si inimi cu sos de usturoi

In Mancaruri cu carne la 1 Aug 2010

Spalam si curatam pipotele si inimile si le punem intr-o tigaie cu ulei la inabusit, cand s-au rumenit putin adaugam usturoiul intreg sau pisat si tocanita de legume, peste care punem 2 cani de apa. Le lasam pana scade apa si se formeaza sosul, condimentam cu sare , piper si boia. Asezonam...

Salata de vinete cu usturoi

In Salate la 1 Aug 2010

Se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie, insa in lipsa de gratar le fac...

Vinete umplute cu legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Vinetele se spala si se se pun la fiert. Se taie in doua pe lungime si scobim miezul pe care il lasam intr-o sita la scurs. Se stoarce bine apoi se toaca marunt. Ceapa o tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete, ciupercile si rosia la fel. Punem ceapa la  calit, apoi punem...

Budinca de clatite pentru andutu

In Dulciuri la 1 Aug 2010

pregatim clatitele dupa reteta cu care suntem obisnuiti. Amestecam branza cu zaharul pana se topeste zaharul. Frecam galbenusul cu zaharul bine bine, apoi amestecam cu smantana si punem cateva picaturi de esenta. Umplem clatitele cu crema de branza, le rulam, apoi ungem un vas, in cazul...

Clatite cu branza si stafide

In Dulciuri la 1 Aug 2010

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam laptele, pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru...

Clatite banatene altfel

In Dulciuri la 1 Aug 2010

Din lapte,doua oua ,faina,ulei si zahar se fac clatitele. Dupa ce am facut clatitele pregatim crema de branza astfel: Amestecam branza cu 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, un ou si stafidele si cu aceste crema umplem clatitele. Ungem un vas de yena cu ulei sau unt si punem...

Tort cu nuca si ananas

In Torturi la 30 Iul 2010

Tapetam o forma cu diametrul de 24-26 cm, asezam pe fundul tavii rondelele de ananas, apoi se presara nucile macinate amestecate cu zaharul tos, Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei....

Salata de vara cu rucola

In Salate la 30 Iul 2010

Spalam rosiile bine, le taiem dupa preferinte, ceapa o taiem julien, rupem frunzele de rucola si le spalam. Intr-un vas punem putina zeama de lamaie, ulei, sare piper, amestecam, peste sosul format punem rosiile, ceapa si rucola, amestecam usor si asta-i salata. Am facut slata asta la niste...

Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca

In Prajituri la 30 Iul 2010

Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam. Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile. Se amesteca totul bine pana se ingroasa. Se adauga nuca si lasam deoaprte. Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g zahar si turnam peste compozitia cu...

Rulada cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 30 Iul 2010

batem albsusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem  faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt, iar desupra turnam cateva picaturi de...

Salata de bureti iuti

In Salate la 30 Iul 2010

Scaotem buretii din borcan, ii taiem dupa preferinte, sau ii puteti lasa asa, apoi pisam usturoiul, daca aveti usturoi verde, opriti cozile si le taiati marunt, dupa care punem otetul, uleiul, condimantam dupa gust si amestecam usor si asta este salata pe care am mancat-o si nu am murit :)):))

Tort de inghetata

In Dulciuri la 30 Iul 2010

Pregatim inghetata conform instructiunilor de pe pachet. Int-o caserola punem folie si turnam inghatata de caspuni, apoi cea de piersici, iar peste punem frumusel un rand de biscuitii. Dam la congelator cateva ore pana se intareste. Dupa ce scoatem inghetata de la congelator, o rasturnam...

Salata de fasole verde cu maioneza

In Salate la 30 Iul 2010

Spalam fasolea, rupem coditele si atele, daca este nevoie si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert o punem la scurs si in acelasi timp si la racit. Intre timp pregatim maioneza din 2 oua, o lingurita de mustar si ulei. Taiem fasolea marunt, punem maioneza, tocam mararul,...

Tort cadou 2

In Torturi la 24 Iul 2010

Pregatim blatul astfel: Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara...

Rulada din omleta (2)

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Amestecam ouale cu 4 linguri de smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult. Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei. Punem deasupra  patrunjelul tocat marunt. Se introduce in cuptorul incins si...

Tort Andutu

In Torturi la 21 Iul 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata...

Tort camasa de politist

In Torturi la 21 Iul 2010

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam tava cu...

Raviolini

In Paste la 9 Iul 2010

Punam apa la fiert cu sare, dupa care punem ravioli, fierbem cateva minute ( de obicei se indica timpul de firbere pe punga). Dupa ce au fiert, se scurg de apa, dupa care le clatim cu apa rece. Se presara brazica rasa deasupra si asezonam cu verdeata.

Prajitura cu banane-pt andutu

In Mancare copii la 9 Iul 2010

Batem oul intreg cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma termorezistenta mai...

Afisate 391 - 420 din 688 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]