pt foi:
pt umplutura:
Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc.
Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si framantam un aluat elastic si moale, daca nu va ajunge faina mai puteti pune, insa nu trebuie sa iasa prea gros, il dam deoparte pentru cel putin 30 de min.
Intre timp punem zaharul intr-o tigaie/oala la caramelizat, apoi spalam si dam merele pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Dupa ce s-a caamelizat zaharul, atentie sa nu se arda, pentru ca va prind eun gust amarui, punem merele, nu va seriati o sa se formeze bomboane de zahar ars, insa o sa se dizolve in sucul marului, lasam pana scade.
Impartim aluatul in 3 parti egale, dupa care intindem 3 foi, vom pune prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sua cu hartie de copt, peste care vom pune jumatate din compozitia de mar caramelizat, apoi urmatoarea foaie si restul de mar caramelizat, peste care vom pune fasiute subtiri de aluat, pe care le taiem fie cu un cutit, fie cu un cutit pentru saratele, asa cum am facut eu.
Dam la cuptor pana aluatul prinde o culoare aurie.