de fapt s-a vrut a fi o tarta, nsa mi-a mai ramas crema de la tortul aniversar, asa ca am facut si pentru noi un tortulet
pt blat:
pt crema:
pt ornare:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 10 min.
Intre timp pregatim crema de mure:
Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia
Dupa cele 10 minute scoatem tava din cuptor, punem cateva linguri din compozitia de mure peste si dam din nou la cuptor pt inca 20 de minute.
Dupa ce s-a copt dam la rece.
Peste crema de mure adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, frisca batuta si omogenizam bine compozitia, dam la rece pentru 10-15 minute.
Punem crema astfel obtinuta peste blat, ornam cu frisca si mure.
.