Cartofi copti

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2011 | 4203 vizualizari

 

aseara mi-am adus aminte de copilarie, de bunatatile pe care le facea mama si bunica mea, pe cat de simple, pe atat de gustoase, niciodata nu voi uita gustul copilariei!:)

 

INGREDIENTE

  • cartofi ( cati vrea fiecare )
  • branza ( de burduf ar fi excelenta, insa merge de care aveti)
  • sare
  • piper
  • zeama de varza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti:

Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja.

II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand.

Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana.

Dam branza pe razatoare si o punem peste cartofii pe care i-am sarat daca branza nu este sarata, cine vrea poate pune si piper.

Servim cu mana alaturi de o cana cu zeama de varza, gustul nu se discuta, e minunat!

Cartofii se pot servii simpli, fara branza, sau pentru piticii care inca nu papa singurei se pot decojii si se paseaza, adaugam branzica rasa si gata cina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi Byron