Pieptul de pui se spala si se transeaza astfel incat sa obtinem o singura fasie mare. Presaram un pic de ulei masline, sare, oregano si sos soia. Adaugam cateva felii de prosciutto peste piept, sa il acoperim in intregime, apoi incepem de la un capat sa rulam cu totul. Daca este necesar, puteti...
Am curatat, spalat si tocat usturoiul verde. Am oprit cateva tulpini pt pus spre sfarsit. Pulpele le-am curatat si le-am spalat.
Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline, am aruncat usturoiul tocat si apoi am pus la rumenit pulpitele. Am adaugat un pic de sare si apoi am adaugat pastaile....
Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/ se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit. Daca sunt mai micute, eu le las intregi. Imi place sa fie carnoase in mancare.
Usturoiul se curata si se taie rondele....
Intr-o oala mai mare, punem cam 3 l de apa si punem la fiert. Carnea o spalam si o punem la fiert in apa cam o ora
Luam spuma formata din cand in cand.
Curatam si spalam legumele si le adaugam in oala dupa ce vedem ca nu se mai formeaza spuma.
Lasam la fiert cam inca o ora si...
Ficateii se spala, se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
Se folosesc doua tigai pentru a prepara simultan ambele feluri.
In fiecare tigaie, se pune un pic ulei de masline si cate jumatate din ceapa tocata cubulete.
Se...
Puiul l-am spalat si l-am cracanat. Am scos pieptul si l-am dat deoparte, il pastrez pt snitele.
Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi. Broccoli l-am spalat si l-am desfacut buchetele mai mici. Intr-un castron, am pus cartofii si broccoli si am presarat : boia, sare, rozmarin, cateva...
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi).
Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se rumenesc cubuletele de carne. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ciupercile si se calesc la foc iute. Se adauga...
Carneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare pentru ca sa fac si o supa.
Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am curatat, spalat si dat pe razatoare. Ardeii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Cartofii...
Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura.
Legumele le-am curatat si le-am spalat, ciupercile le-am taiat felii, morcovul l-am ras, usturoiul...
Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert vreo jumatate de ora.
Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste.
Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se pun la calit ceapa cu usturoiul si rosiile taiate cubulete.
Dupa ce a fiert pulpa, se...
Carnea am spalat-o si am taiat-o bucati mai mari.
Intr-un ceaun de tuci, am pus ulei la incins si am prajit carnea. Am scos-o intr-un castron dupa ce s-a prajit.
Ceapa si ardeiul le-am tocat, morcovul l-am dar pe razatoare, usturoiul l-am zdrobit. Toate acestea le-am pus la calit in...
Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade.
Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru...
Ficateii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si morcovii se curata si se spala si se pun la fiert in aceeasi oala cu ficateii. Se lasa la fiert cam 30-40 min.
Dupa ce s-au fiert, se scot ficateii si legumele din zeama (nu aruncati zeama) si se pun intr-un...
Am spalat si curatat carnea, morcovul si ceapa si le-am pus la fiert, cu sare, intr-un litru de apa. Dupa ce au fiert, am scos carnea si legumele si le-am pus deoparte. Supa o strecuram si o dam deoparte.
Intr-o tigaie, am pus putin ulei masline la incins, apoi am pus bucatile de carne si...
Se curata ceapa,cartofii si radacinoasele. Ceapa se taie julien, cartofii se taie cuburi mai mari, radacinoasele se dau pe razatoare.
Intr-o cratita/ tigaie (ulterior eu m-am razgandit si am folosit o cratita de tuci), se pune ulei de masline si se pun la calit ceapa cu morcovul si...
Legumele se spala si se taie cubulete, morcovul se rade, usturoiul se zdrobeste un pic.
Intr-o tigaie mare si adanca se pun la calit legumele cu un pic de ulei din conserva de rosii uscate.
Se calesc bine, apoi adaugam sos de rosii cat sa le acopere bine si sare. Mai lasam un pic la...
Pieptul de porc se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu sare, rozmarin si usturoi.
Legumele se spala si se taie cubulete. Ceapa si prazul se taie rondele, ciupercile se pun intregi. Cartofii se curata si se cresteaza feliute.
Intr-o tava mare, se toarna un fir de ulei masline, se...
Incepem cu cea mai grea operatiune: spalatul pipotelor, foarte, foarte bine.
Punem pe foc o tigaie, cu putin ulei de masline si aruncam pipotele acolo sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit un pic, punem putina apa cat sa fiarba inabusit, apoi turnam legumele si lasam sa sfaraie un pic,...
SE spala pieptul de pui si se usuca cu un servet. Se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei masline.
Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga legumele si se amesteca putin cu lingura ca sa se imprastie uniform in tigaie. Se sareaza dupa gust si din cand in cand se mai...
Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min.
Scoatem si...
Spalam carnea de vita si o taiem cubulete.
Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai mari.
Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul), punem putin ulei de masline si punem pe...
Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs.
Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien.
Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la...
Intr-un castron, batem ouale cu putina sare, adaugam faina, praful de copt si amestecam sa se incorporeze.
Spalam si tocam legumele (pastram o bucatica de gogosar ), le adaugam peste ouale batute, adaugam cascavalul taiat cubulete, maslinele si amestecam bine. Adaugam oregano, patrunjel tocat...
Spalam pulpitele si le intindem pe un fund. Nu le uscam, le lasam asa. Le condimentam cu putin ulei de masline, sare, oregano si usturoi pisat. Deasupra punem cate o fasie de cascaval si le rulam.
Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem cubulete si ii aruncam intr-o tava cu putin ulei....
Ficateii se spala si se curata de vinisoare.
Ceapa, morcovul si rosia se spala si se curata. Ceapa, usturoiul si rosia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare.
Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si se adauga ceapa, usturoiul si morcovul si se rumenesc. Se adauga ficateii si...
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt.
Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine.
Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult.
Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si...
Amestecam carnea tocata cu sare si condimente, adaugam pesmetul si formam niste piftele mai mari si plate si le frigem pe gratar.
Smantana o amestecam cu putin usturoi granulat si sare si putin ulei.
Spalam salata si o uscam pe niste servete de hartie.
Taiem chiflele in doua, si ungem...
Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele.
Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoare.
Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga si restul de legume, si la sfarsit se adauga...
Rulada de pui la cuptor
Pieptul de pui se spala si se transeaza astfel incat sa obtinem o singura fasie mare. Presaram un pic de ulei masline, sare, oregano si sos soia. Adaugam cateva felii de prosciutto peste piept, sa il acoperim in intregime, apoi incepem de la un capat sa rulam cu totul. Daca este necesar, puteti...
Fasole verde cu pui
Am curatat, spalat si tocat usturoiul verde. Am oprit cateva tulpini pt pus spre sfarsit. Pulpele le-am curatat si le-am spalat. Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline, am aruncat usturoiul tocat si apoi am pus la rumenit pulpitele. Am adaugat un pic de sare si apoi am adaugat pastaile....
Tigaie calda de ciuperci si pui
Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/ se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit. Daca sunt mai micute, eu le las intregi. Imi place sa fie carnoase in mancare. Usturoiul se curata si se taie rondele....
Rasol de vita cu hrean
Intr-o oala mai mare, punem cam 3 l de apa si punem la fiert. Carnea o spalam si o punem la fiert in apa cam o ora Luam spuma formata din cand in cand. Curatam si spalam legumele si le adaugam in oala dupa ce vedem ca nu se mai formeaza spuma. Lasam la fiert cam inca o ora si...
Ficatei picanti cu garnitura de orez cu galbiori
Ficateii se spala, se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Se folosesc doua tigai pentru a prepara simultan ambele feluri. In fiecare tigaie, se pune un pic ulei de masline si cate jumatate din ceapa tocata cubulete. Se...
Pui familist cu legume la cuptor
Puiul l-am spalat si l-am cracanat. Am scos pieptul si l-am dat deoparte, il pastrez pt snitele. Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi. Broccoli l-am spalat si l-am desfacut buchetele mai mici. Intr-un castron, am pus cartofii si broccoli si am presarat : boia, sare, rozmarin, cateva...
Ciulama de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se rumenesc cubuletele de carne. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ciupercile si se calesc la foc iute. Se adauga...
Tocanita de ceapa cu pui
Carneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare pentru ca sa fac si o supa. Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am curatat, spalat si dat pe razatoare. Ardeii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Cartofii...
Empanadas cu carne de pui si ciuperci
Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura. Legumele le-am curatat si le-am spalat, ciupercile le-am taiat felii, morcovul l-am ras, usturoiul...
Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci
Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert vreo jumatate de ora. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se pun la calit ceapa cu usturoiul si rosiile taiate cubulete. Dupa ce a fiert pulpa, se...
Gulas transformat
Carnea am spalat-o si am taiat-o bucati mai mari. Intr-un ceaun de tuci, am pus ulei la incins si am prajit carnea. Am scos-o intr-un castron dupa ce s-a prajit. Ceapa si ardeiul le-am tocat, morcovul l-am dar pe razatoare, usturoiul l-am zdrobit. Toate acestea le-am pus la calit in...
Rulada de curcan la cuptor
Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade. Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru...
Pate de casa
Ficateii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si morcovii se curata si se spala si se pun la fiert in aceeasi oala cu ficateii. Se lasa la fiert cam 30-40 min. Dupa ce s-au fiert, se scot ficateii si legumele din zeama (nu aruncati zeama) si se pun intr-un...
Pui cu legume in sos picant si garnitura de gnocchi
Am spalat si curatat carnea, morcovul si ceapa si le-am pus la fiert, cu sare, intr-un litru de apa. Dupa ce au fiert, am scos carnea si legumele si le-am pus deoparte. Supa o strecuram si o dam deoparte. Intr-o tigaie, am pus putin ulei masline la incins, apoi am pus bucatile de carne si...
Tocanita de cartofi cu pui
Se curata ceapa,cartofii si radacinoasele. Ceapa se taie julien, cartofii se taie cuburi mai mari, radacinoasele se dau pe razatoare. Intr-o cratita/ tigaie (ulterior eu m-am razgandit si am folosit o cratita de tuci), se pune ulei de masline si se pun la calit ceapa cu morcovul si...
Perisoare cu sos de legume si cus cus
Legumele se spala si se taie cubulete, morcovul se rade, usturoiul se zdrobeste un pic. Intr-o tigaie mare si adanca se pun la calit legumele cu un pic de ulei din conserva de rosii uscate. Se calesc bine, apoi adaugam sos de rosii cat sa le acopere bine si sare. Mai lasam un pic la...
Piept de porc pe pat de legume la cuptor
Pieptul de porc se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu sare, rozmarin si usturoi. Legumele se spala si se taie cubulete. Ceapa si prazul se taie rondele, ciupercile se pun intregi. Cartofii se curata si se cresteaza feliute. Intr-o tava mare, se toarna un fir de ulei masline, se...
Pipote cu orez la tigaie si sos alb
Incepem cu cea mai grea operatiune: spalatul pipotelor, foarte, foarte bine. Punem pe foc o tigaie, cu putin ulei de masline si aruncam pipotele acolo sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit un pic, punem putina apa cat sa fiarba inabusit, apoi turnam legumele si lasam sa sfaraie un pic,...
Pui cu legume si sos alb cu oregano
SE spala pieptul de pui si se usuca cu un servet. Se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei masline. Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga legumele si se amesteca putin cu lingura ca sa se imprastie uniform in tigaie. Se sareaza dupa gust si din cand in cand se mai...
Tarta cu pui si ciuperci
Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min. Scoatem si...
Ghiveci calugaresc
Spalam carnea de vita si o taiem cubulete. Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai mari. Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul), punem putin ulei de masline si punem pe...
Pui cu smantana la tigaie
Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs. Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa si o taiem julien. Intr-o tigaie mare (mie nu imi ajungea una mai mica:P), punem untul la...
Chec aperitiv cu pui si masline
Intr-un castron, batem ouale cu putina sare, adaugam faina, praful de copt si amestecam sa se incorporeze. Spalam si tocam legumele (pastram o bucatica de gogosar ), le adaugam peste ouale batute, adaugam cascavalul taiat cubulete, maslinele si amestecam bine. Adaugam oregano, patrunjel tocat...
Rulouri de pui umplute cu cascaval si cartofi la cuptor
Spalam pulpitele si le intindem pe un fund. Nu le uscam, le lasam asa. Le condimentam cu putin ulei de masline, sare, oregano si usturoi pisat. Deasupra punem cate o fasie de cascaval si le rulam. Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem cubulete si ii aruncam intr-o tava cu putin ulei....
Ficatei de pui cu piure de cartofi
Ficateii se spala si se curata de vinisoare. Ceapa, morcovul si rosia se spala si se curata. Ceapa, usturoiul si rosia se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare. Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si se adauga ceapa, usturoiul si morcovul si se rumenesc. Se adauga ficateii si...
Bulete de pui cu orez si mozzarella
Curatam si spalam ceapa, usturoiul si patrunjelul si le tocam marunt. Intr-un bol, punem carnea si legumele tocate, sare si un ou si amestecam bine. Mazarea se fierbe 5 min cat se se inmoaie usor, dar nu prea mult. Adaugam si mazarea la compozitia de carne si 2 linguri pesmet alb si...
Hamburger de vita
Amestecam carnea tocata cu sare si condimente, adaugam pesmetul si formam niste piftele mai mari si plate si le frigem pe gratar. Smantana o amestecam cu putin usturoi granulat si sare si putin ulei. Spalam salata si o uscam pe niste servete de hartie. Taiem chiflele in doua, si ungem...
Dovlecei umpluti la cuptor
Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele. Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoare. Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga si restul de legume, si la sfarsit se adauga...