Dovlecei umpluti la cuptor

de laura_n in Pui, 28 Mai 2012 | 7150 vizualizari

 

Va propun o reteta delicioasa de dovlecei umpluti. Este ceva diferit de clasicul dovlecel umplut si fiert.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mai "grasuti"
  • 500 g carne tocata de pui/ curcan/ vita
  • 1 ou
  • 1 leg. patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 praf sare
  • 1 cutiuta 200 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele.

Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoare.

Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga si restul de legume, si la sfarsit se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si se lasa la calit pana se rumeneste putin carnea. Cine doreste, poate adauga si ciuperci la acest amestec.

Jumatatile de dovlecel se umplu cu acest amestec, deasupra punem niste smantana (eventual batuta cu ou), niste patrunjel tocat si dam la cuptor cam 20 min.

Se servesc calzi ! Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (14)

mena29 1

29.05.2012, 19:45

Sim0na 1

29.05.2012, 20:37

Bya Ralu 1

05.06.2012, 19:58

foarte bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]