Poate cea mai dulce si mai gustoasa tocanita, ceapa ii da un gust tare bun!
Carneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare pentru ca sa fac si o supa.
Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am curatat, spalat si dat pe razatoare. Ardeii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Cartofii i-am curatat si i-am taiat cubulete.
Intr-un ceaun de tuci, am pus un pic de ulei de floarea soarelui si am pus la calit ceapa, la foc mic. Am lasat-o sa se faca bine, cam 30 min dupa care am pus morcovul, ardeii si cartofeii. Am lasat sa se mai rumeneasca un pic, am pus un praf de sare.
Intre timp, am scurs carnea din zeama in care a fiert si am pus-o la rumenit in alta tigaie, la foc iute. Apoi, am adaugat-o peste ceapa calita si am amestecat un pic. Am turnat bulionul diluat cu cateva polonice zeama de supa, am mai presarat un praf de sare, o lingura de zahar si am bagat tocanita la cuptor pentru vreo 20 min.
A iesit delicioasa!