publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu ciocolata si capsuni II
Se pregateste intai crusta de biscuiti. Se topeste pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele. Se omogenizeaza pe masura ce se topesc. Biscuitii se macina la robot, destul de fin. Se amesteca pesmetul cu pudra de nesquick. Se adauga sosul de ciocolata si se omogenizeaza. Se...
Batoane simple si impletite
Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua. Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala si se amesteca usor. Se incorporeaza uleiul treptat, apoi se framanta cu mainile tot aluatul. Daca...
Mic dejun cu iaurt de casa si fructe
Iaurtul se amesteca cu mierea cu ghimbir. 1/3 din el se amesteca cu putina cacao sau pudra de roscove. Bananele se feliaza, capsunile se spala si se taie felii. Se folosesc borcanele mici care se umplu cu iaurt, fructe, se alterneaza straturi dupa bunul gust. Se garnisesc cu sirop de...
Tort cuib de pasari
Mai intai pregatim blatul. Ar fi de ajutor sa lasam o ora minim ingredientele la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma pana capata consistenta si devin albe, apoi se incorporeaza mixand continuu, zaharul....
Fursecuri colorate
Untul moale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul. Se despica pastaia de vanilie, se scot semintele cu ajutorul unei lame, unui cutit, se adauga peste unt. Se mixeaza bine totul cu ajutorul unui mixer, dupa care se adauga galbenusul si se omogenizeaza compozitia. Faina se cerne cu...
Tort cu nuca si morcovi
Se curata morcovii de coaja. Se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat de portocale, cat sa ii acopere. Acest pont il stiu de la Vladut. Morcovii se vor hidrata si vor avea...
Fursecuri fragede, cu nesquick
Untul moale se amesteca cu un praf de sare, zaharul, pudra de nesquick. Se mixeaza spuma, cu ajutorul unui mixer. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in crema de unt. Nota: avand in vedere ca in nesquick exista si o cantitate de zahar, puteti adapta daca va doriti mai dulce, in sensul ca...
Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic
Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt. Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou,...
Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta
Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs. Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam malaiul, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba. Spalam bine verdeata, o tocam marunt. ...
Ciorba de fasole rosie la slow cooker slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la sursa de curent. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Procedam la fel cu rosia. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L , turnam 2 linguri cu ulei de floarea soarelui, adaugam ceapa si morcovul taiat rondele. Adaugam fasolea...
Varza picanta la slow cooker slow cooker Crock-Pot
Pregatim aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital si il conectam la priza. Varza o tocam marunt, in functie de cum ne place sau dupa cum reusim. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot turnam cateva linguri de ulei. Adaugam varza tocata si scursa de zeama. Presaram mult...
Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot
Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia. Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de...
Orez cu lapte de cocos, capsuni si fistic la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pregatim aparatul Crock-Pot si il conectam la priza. In vasul aparatului, turnam laptele de cocos. Spalam orezul, il adaugam peste lapte. Urmeaza sa punem 3 linguri de zahar, daca preferati mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar. Acoperim cu capacul, selectam functia low si timpul de...
Supa de rosii mexicana la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Spumam cuburile de rosii impreuna cu 2 catei de usturoi si 2 rondele de ardei iute, cu ajutorul unui blender, adaugam 1 lingurita sare grunjoasa si 2 linguri ulei de masline. Adaugam 2-3 fire de patrunjel sau busuioc. Conectam aparatul Crock-Pot , turnam in vasul aparatului compozitia...
Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Curatam ceapa si o taiem marunt. Conectam slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la priza. In vasul de ceramica, turnam 2-3 linguri cu ulei, ceapa tocata marunt si morcoveii, alaturi de un praf de sare. Selectam functia high si durata de 30 min. Intre timp, spalam in apa rece prunele. Le...
Puiul Godina
Pregatim un vas termorezistent. Pregatim puisorii, apoi ii asezam in vas, ii ungem cu putin unt, ii stropim cu putin ulei de masline. Ii condimentam cu sare, rozmarin, cimbru, paprika, un pic si din cea iute. Adaugam cateva crengute de cimbru. Adaugam vinul in vas, putin apa, restul de unt...
Bulzul Godina
Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam...
Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala
Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare. Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc. Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de...
Salam de casa
Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca doriti, puteti adauga ardei gras taiat cuburi, boia iute, etc. Eu am preluat ideea de ambalare de la...
Placinta cu spanac si branzeturi
Aluatul este unul simplu, ca de paine. Cernem faina intr-un castron impreuna cu sarea. Facem un locas. Incalzim laptele usor, sfaramam drojdia in el, adaugam un praf sare si o lingurita zahar. Cand maiaua se umfla, o turnam usor in locasul din faina. Adaugam jumatate din cantitatea de ulei...
Mini cheesecake cu ananas si ciocolata
Pregatim formele in care vom coace tortuletele. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava. Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si il adaugam peste biscuiti. Amestecam sa se distribuie uniform, apoi impartim compozitia in cele trei, asezand cate un strat in...
Clatite cu fructe de padure
Intr-un castron, batem cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua etape. In functie de cum vreti sa iasa clatitele, puneti faina mai multa sau mai putina. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa. Dam la rece si...
Clatite umplute cu caise si sos caramel
Intr-un castron, amestecam ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte. Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din...
Clatite aperitiv cu somon si crema de branza
Intr-un castron, batem usor ouale cu sare. Adaugam iaurt, lapte si bicarbonat de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si omogenizam. Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre...
Rulouri de clatite umplute cu cascaval
Conectam aparatul Panini Maker . Intr-un castron, batem ouale cu putina sare. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel, pana se omogenizeaza compozitia. Deschidem cu atentie capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam un disc de...
Tort de clatite, cu ciocolata si banane
Eu am pregatit clatitele la Panini Maker . Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul. In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacao, sare. Amestecam sa se distribuie toate uniform. Adaugam cate un pic pentru...
Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
In primul rand, pregatim clatitele. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, adaugam uleiul, si faina. Desfacem cu lapte in functie de cat de fluida dorim sa fie compozitia. Coacem clatite pe care le asezam intr-o farfurie. Separat, macinam macul, adaugam laptele si punem la fiert, 15-20...
Minitort Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pornim cuptorul. Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior. Mixam untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou, mixam pana la incorporare. Adaugam cacaoa, bicarbonatul apoi faina si praful de copt....
Cartofi boieresti
Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline. Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier. Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc...
Desert tort diplomat
Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop. Asezam pe marginea interioara a formei toate piscoturile, formand o bordura egala, iar daca ne raman piscoturi, le asezam deasupra dupa ce turnam crema....