Desert prajitura Fulg de Nea

de miremirc in Prajituri, 2 Ian 2011 | 101254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:  
  • 250 g margarina rama (unt)
  • 350 ml lapte
  • 100 g cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • rom dupa gust
  • Glazura:  
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de Nea:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:  Amestecam amidonul cu nuca de cocos, apoi adaugam laptele putin cate putin ca sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin. Lasam la racit, apoi punem romul. Untul se mixeaza pana devine spumos si in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata.

Glazura: Mixam albusurile cu zaharul la bain marie pana cand compozitia devine tare, apoi o lasam sa se raceasca.

Asamblare: blat-crema-glazura-ciocolata alba rasa (presaram cocos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]