Dacă și vouă vă plac batoanele bounty din comerț, iată și o variantă de casă, incredibil de reușită.
Laptele de cocos dacă se scoate de la rece este untos și solid. Se iau două linguri mari din acest lapte și se folosesc în compoziție.
Se desface conserva de lapte condensat (sau dacă aveți făcut în casă), se toarnă conținutul într-un vas mai mărișor. Se adaugă laptele de cocos, untul și 3/4 din nucă de cocos. Se amestecă până la omogenizare. Dacă este cazul, se adaugă și restul de nucă de cocos, compoziția trebuie să fie densă. Aceasta se toarnă într-o formă de copt prevăzută cu hârtie. Se întinde în strat de 3-4 cm, apoi se acoperă cu o folie alimentară, se nivelează frumos și se depozitează la rece unde se va întări și se va comporta ca un bloc compact. Se lasă 2-3 ore la rece.
Ciocolata se topește împreună cu laptele, preferabil pe baie de aburi ca să se omogenizeze frumos și ușor, apoi se dă deoparte, se lasă la temperat.
Compoziția cu nucă de cocos se porționează cu un cuțit foarte bine ascuțit, în cuburi de 3 x 3 cm, sau după preferințe în batoane lungi, și se glazurează cu ciocolată, apoi se lasă la întărit pe un grătar de prăjituri. Se dau la rece apoi până în momentul servirii.
Sunt absolut delicioase!
Să vă fie de folos!