Carnita o asezonam cu sare si piper, o rumenim in putin ulei de masline, pe ambele parti.
Transferam totul in vasul aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Adaugam vinul, prazul si morcovul, totul curatat si feliat. Adaugam cateva boabe de piper, o frunza dafin, sare grunjoasa de...
Fleica nu trebuie sa fie foarte grasa si nici foarte groasa.
Eu am crestat-o in zona in care mi s-a parut mai groasa. Am pus cateva rosii din conserva, rosii care aveau ulei de masline, si am uns carnea cu acest ulei. Am presarat sare, piper, cimbru, apoi am rulat-o strans. Am legat-o cu...
Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific.
Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma pana devin albe si capata consistenta. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea...
Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute.
Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si...
Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.
Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.
Adaugam ingredientele...
Eu am facutul mixul de condimente, le-am macinat intr-un mojar de marmura.
Intr-un vas, punem mierea, zaharul, untul moale, oul intreg + galbenusul, bicarbonatul si laptele . Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam faina impreuna cu condimentele. Incepem sa framantam...
Pastele se fierb in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se fierb al dente, se scurg. Se adauga cateva rosii uscate conservate. Ardeiul iute se taie rondele subtiri, branza se taie fasii subtiri. Se amesteca toate ingredientele cat sunt inca fierbinti pastele.
Se...
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg ulterior.
Cascavalul se taie cubulete. Baconul se taie fasii subtiri ca sa iasa crocant.
Se pregateste o tigaie. Se rumeneste baconul. Se adauga smantana, iaurtul si se amesteca sa se...
Taiem carnea cuburi potrivite. Asezam carnea intr-o punga, punem cateva linguri de faina, legam punga si o agitam astfel incat toata carnea sa fie pudrata in faina.
O scoatem, o rumenim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si 1 catel de usturoi presat.
Pregatim vasul de gatit.
Curatam...
Am pregatit recipientul blenderului.
Am curatat banana si am pus-o in recipient, alaturi de putina cafea, ciocolata, 2-3 cuisoare, o lingura smantana. Am adaugat putin sirop de artar.
Am atasat unitatii principale, am pornit blenderul. 10 secunde mai tarziu aveam cel mai savuros smoothie...
Castravetele l-am spalat, l-am taiat in jumatate, am indepartat cateva fasii de coaja pe care mi le-am aplicat pe fata cat timp el si-a facut treaba :)))
Salata am spalat-o frunza cu frunza.
Am adaugat toate ingredientele in recipientul blenderului Breville Blend Active Pro si i-am...
Am pregatit recipientul blenderului.
Am curatat portocalele de coaja, le-am feliat.
Rodia am taiat-o transversal. Jumatate am stors-o de suc, am scos semintele.
Am pus toate ingredientele in recipient, inclusiv o feliuta mica de ghimbir.
Am conectat recipientul la unitatea principala...
Legumele se spala. Rosiile se taie in sferturi. Castravetele se taie in fasii. Usturoiul se curata.
Se pregateste recipientul. Se pun in el, rosiile, castravetii, usturoiul, broccoli, si sare.
Se ataseaza unitatii principale, se fixeaza, apoi se blenduieste toata compozitia.
Se scoate...
Am pregatit blenderul Breville Blend Active Pro . Am scos recipientul. Am conectat unitatea la sursa de curent.
Am curatat fructele de kiwi, banana. Le-am pus in recipient.
Am curatat fructul de avocado, l-am pus in recipient. Am adaugat felia de lime, felia de ghimbir.
Am atasat...
Clatite pufoase reteta
Pregatim sosul caramel.
Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam...
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si semintele vanilie se mixeaza spuma.
Se adauga galbenusul si se mixeaza din nou. Se adauga faina, in doua transe, se mixeaza atat cat sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi spritat, insa destul de tare pentru a-si...
Am desfacut recipientul blenderului, iar in interior am pus visinele (am oprit 4-5 visine pentru decor), banana curatata si taiata felii mari, menta spalata.
Am atasat la aparat recipientul portabil al blenderului Breville Blend Active Pro si i-am dat viteza.
Cu toate ca visinele...
Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata.
Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat...
Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora.
Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un castron,...
Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.
Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul...
Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa sa se topeasca.
Faina o punem intr-un castron, facem un locas in mijloc. Acolo turnam...
Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi.
Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita, adaugam untul, grisul si ouale batute si mixam rapid pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra...
Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte.
Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente.
Conectam aparatul la o sursa de curent. ...
In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia.
Topim untul.
Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire.
In vasul aparatului de...
Conectam slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent.
Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia.
In vasul aparatului asezam feliile de lamaie, punem sare, untul si prazul spalat si feliat. Adaugam putin...
Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il invelim in folie si il dam la rece.
Pregatim un sos de caramel. Punem pe foc, aproximativ 150 gr...
Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata.
Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie...
Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor.
Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu.
Tocam ceapa, usturoiul. In...
Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare.
Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a...
Muschi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Carnita o asezonam cu sare si piper, o rumenim in putin ulei de masline, pe ambele parti. Transferam totul in vasul aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Adaugam vinul, prazul si morcovul, totul curatat si feliat. Adaugam cateva boabe de piper, o frunza dafin, sare grunjoasa de...
Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Fleica nu trebuie sa fie foarte grasa si nici foarte groasa. Eu am crestat-o in zona in care mi s-a parut mai groasa. Am pus cateva rosii din conserva, rosii care aveau ulei de masline, si am uns carnea cu acest ulei. Am presarat sare, piper, cimbru, apoi am rulat-o strans. Am legat-o cu...
Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina
Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma pana devin albe si capata consistenta. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea...
Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata
Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute. Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si...
Desert fursecuri zebra cu gris si cacao
Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam. Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua. Adaugam ingredientele...
Turta dulce
Eu am facutul mixul de condimente, le-am macinat intr-un mojar de marmura. Intr-un vas, punem mierea, zaharul, untul moale, oul intreg + galbenusul, bicarbonatul si laptele . Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam faina impreuna cu condimentele. Incepem sa framantam...
Spaghetti cu branza cheddar, ardei iute si rosii uscate
Pastele se fierb in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se fierb al dente, se scurg. Se adauga cateva rosii uscate conservate. Ardeiul iute se taie rondele subtiri, branza se taie fasii subtiri. Se amesteca toate ingredientele cat sunt inca fierbinti pastele. Se...
Paste rasfatate in sos de branzeturi
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg ulterior. Cascavalul se taie cubulete. Baconul se taie fasii subtiri ca sa iasa crocant. Se pregateste o tigaie. Se rumeneste baconul. Se adauga smantana, iaurtul si se amesteca sa se...
Tocanita de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Taiem carnea cuburi potrivite. Asezam carnea intr-o punga, punem cateva linguri de faina, legam punga si o agitam astfel incat toata carnea sa fie pudrata in faina. O scoatem, o rumenim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si 1 catel de usturoi presat. Pregatim vasul de gatit. Curatam...
Smoothie cremos cu cafea si sirop de artar
Am pregatit recipientul blenderului. Am curatat banana si am pus-o in recipient, alaturi de putina cafea, ciocolata, 2-3 cuisoare, o lingura smantana. Am adaugat putin sirop de artar. Am atasat unitatii principale, am pornit blenderul. 10 secunde mai tarziu aveam cel mai savuros smoothie...
Smoothie verde
Castravetele l-am spalat, l-am taiat in jumatate, am indepartat cateva fasii de coaja pe care mi le-am aplicat pe fata cat timp el si-a facut treaba :))) Salata am spalat-o frunza cu frunza. Am adaugat toate ingredientele in recipientul blenderului Breville Blend Active Pro si i-am...
Smoothie de portocale cu rodie
Am pregatit recipientul blenderului. Am curatat portocalele de coaja, le-am feliat. Rodia am taiat-o transversal. Jumatate am stors-o de suc, am scos semintele. Am pus toate ingredientele in recipient, inclusiv o feliuta mica de ghimbir. Am conectat recipientul la unitatea principala...
Gazpacho'n go!
Legumele se spala. Rosiile se taie in sferturi. Castravetele se taie in fasii. Usturoiul se curata. Se pregateste recipientul. Se pun in el, rosiile, castravetii, usturoiul, broccoli, si sare. Se ataseaza unitatii principale, se fixeaza, apoi se blenduieste toata compozitia. Se scoate...
Smoothie - boost de energie
Am pregatit blenderul Breville Blend Active Pro . Am scos recipientul. Am conectat unitatea la sursa de curent. Am curatat fructele de kiwi, banana. Le-am pus in recipient. Am curatat fructul de avocado, l-am pus in recipient. Am adaugat felia de lime, felia de ghimbir. Am atasat...
Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel
Clatite pufoase reteta Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam...
Fursecuri fragede, cu unt si vanilie
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si semintele vanilie se mixeaza spuma. Se adauga galbenusul si se mixeaza din nou. Se adauga faina, in doua transe, se mixeaza atat cat sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi spritat, insa destul de tare pentru a-si...
Smoothie de banane, visine si menta
Am desfacut recipientul blenderului, iar in interior am pus visinele (am oprit 4-5 visine pentru decor), banana curatata si taiata felii mari, menta spalata. Am atasat la aparat recipientul portabil al blenderului Breville Blend Active Pro si i-am dat viteza. Cu toate ca visinele...
set 10 retete
dupa cum intuiti din poze :))))))))
Desert prajitura rapida cu iaurt si banane
Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata. Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat...
Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea
Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora. Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca. Intr-un castron,...
Tort Minion
Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm. Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul...
Placintute pentru pachetel
Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa sa se topeasca. Faina o punem intr-un castron, facem un locas in mijloc. Acolo turnam...
Galuste umplute cu prune (gomboti)
Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi. Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita, adaugam untul, grisul si ouale batute si mixam rapid pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra...
Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte. Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente. Conectam aparatul la o sursa de curent. ...
Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia. Topim untul. Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire. In vasul aparatului de...
Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot
Conectam slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent. Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia. In vasul aparatului asezam feliile de lamaie, punem sare, untul si prazul spalat si feliat. Adaugam putin...
Crumble cu prune si caramel
Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il invelim in folie si il dam la rece. Pregatim un sos de caramel. Punem pe foc, aproximativ 150 gr...
Rosii uscate, conservate in ulei
Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata. Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie...
Zacusca cu dovlecel
Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor. Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu. Tocam ceapa, usturoiul. In...
Rulouri cu dovleac in caramel
Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare. Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a...