Foarte cunoscute, apreciate si usor de pregatit, le-am bifat si eu si mult mi-au placut!
Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul.
Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici.
Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine după fiecare. Se adaugă sucul de la cele două lămâi, se mixează puțin, apoi se adaugă făina și se omogenizează. Se scoate aluatul din vas, se învelește în folie alimentară și se depozitează în frigider circa o oră. Eu l-am pregătit cu o zi înainte.
Se pregătește o tavă de copt, se așază hârtie pergament. Se pornește cuptorul, la 160 grade.
Se pregătesc două castronele în care se pune zahărul tos, iar în celălalt zahărul pudră.
Se scoate aluatul din frigider, se formează biluțe potrivite care se tăvălesc întâi prin zahărul tos, apoi prin zahărul pudră. Se așază în tava de copt, lăsând distanță de 2-3 cm între ele. Se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 12-15 minute. Se scot apoi, se lasă să se tempereze în tavă, apoi se transferă pe un platou.
Sunt foarte fragede cât sunt fierbinți, însă pe măsură ce se răcesc, se întăresc la exterior și rămân pufoase în interior.
Sunt foarte bune aceste fursecuri cu lămâie și sper să le încercați și voi măcar o dată!