Fursecuri cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 13 Sep 2016 | 3688 vizualizari

 

Foarte cunoscute, apreciate si usor de pregatit, le-am bifat si eu si mult mi-au placut!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt gras
  • 100 gr zahăr
  • un praf sare
  • 2 ouă
  • 1 lămâie + 1 lime
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf copt (10 gr)
  • suplimentar
  • 200 gr zahăr pudră
  • 150 gr zahăr tos alb
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Lămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul.

Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici.

Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul. Se spumează bine, apoi se adaugă câte un ou, mixând bine după fiecare. Se adaugă sucul de la cele două lămâi, se mixează puțin, apoi se adaugă făina și se omogenizează. Se scoate aluatul din vas, se învelește în folie alimentară și se depozitează în frigider circa o oră. Eu l-am pregătit cu o zi înainte.

Se pregătește o tavă de copt, se așază hârtie pergament. Se pornește cuptorul, la 160 grade.

Se pregătesc două castronele în care se pune zahărul tos, iar în celălalt zahărul pudră.

Se scoate aluatul din frigider, se formează biluțe potrivite care se tăvălesc întâi prin zahărul tos, apoi prin zahărul pudră. Se așază în tava de copt, lăsând distanță de 2-3 cm între ele. Se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 12-15 minute. Se scot apoi, se lasă să se tempereze în tavă, apoi se transferă pe un platou.

Sunt foarte fragede cât sunt fierbinți, însă pe măsură ce se răcesc, se întăresc la exterior și rămân pufoase în interior.

Sunt foarte bune aceste fursecuri cu lămâie și sper să le încercați și voi măcar o dată!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

stefy_a 1

15.09.2016, 14:27

iau si eu unu ca arata tare bine!

dantes 1

17.09.2016, 09:20

Bune!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:45

de cand zic ca fac si eu...imi place mult aroma de lamaie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie