Una dintre cele mai savuroase salate este si cea de boeuf. La romani mai ales, de cele mai multe ori, salata de boeuf se face cu carne de pui si se adauga foarte multa maioneza. Salata in sine este foarte gustoasa, insa maioneza este cel mai mare "impediment" in a o consuma in cantitate mare.
Astazi, am pregatit o salata de pui, cu legume multe si in loc de maioneza, am pregatit un sos de iaurt cremos cu putin mustar. Asezonata cu sare si piper, sa stiti ca a iesit foarte gustoasa. Evident, nu va avea nicicand gustul salata de boeuf, insa eu ma declar foarte multumita de gust si de economia calorica pe care am facut-o optand pentru sosul de iaurt.
Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar pieptul.
Se curata si se spala legumele. Cartofii se pun la fiert separat, mazarea se opareste cateva minute.
Restul legumelor se pun la fiert peste carne. Se lasa sa fiarba bine. Cand sunt fierte toate, se scot din apa si din supa si se lasa sa se raceasca bine. Ceapa se arunca, restul legumelor fierte se taie cubulete potrivite.
Pieptul de pui se taie cubulete. Castraveciorii se taie la fel. Se amesteca toate legumele si carnea intr-un castron mai mare. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Separat se amesteca iaurtul cu putin mustar si un praf de sare. Se adauga peste salata si se amesteca usor. Se da la rece pana in momentul servirii. Este foarte gustoasa usoara si racoritoare, se poate servi cu paine prajita unsa cu putin usturoi.
Se poate jongla cu cantitatile sau cu ingredientele, dupa gustul fiecaruia.
Sa va fie de folos!