publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Atentie la tendinta de a exagera: fie iti propui sa faci mai multe decat poti, fie te trezesti ca te-ai ingrasat cateva kilograme, fara sa bagi de seama!
Bucataras.ro
[email protected]
Chec aperitiv cu spanac
Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare. Intr-o tigaie, am pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva...
Pasca cu branza dulce si visine
Am cernut faina intr-un castron si am adaugat praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Am amestecat un pic cu o lingura. Ouale le-am batut cu restul de zahar. Am adaugat branza de vaci faramitata peste oua si am amestecat. Am adaugat untul topit peste faina, apoi compozitia...
Rasol de vita cu hrean
Intr-o oala mai mare, punem cam 3 l de apa si punem la fiert. Carnea o spalam si o punem la fiert in apa cam o ora Luam spuma formata din cand in cand. Curatam si spalam legumele si le adaugam in oala dupa ce vedem ca nu se mai formeaza spuma. Lasam la fiert cam inca o ora si...
Biscuiti dietetici
Intr-un castron, punem fulgii de ovaz, adaugam scortisoara, alunele macinate, stafidele si amestecam un pic. Adaugam sucul de portocale si il incorporam bine in toata compozitia. Adaugam cateva linguri de faina de secara si amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Cu mana uda, formam biscuiti de...
Turtite din secara
Intr-un castron, am pus 300 gr faina secara, o lingurita sare si am amestecat. Drojdia am pus-o un pic la hidratat in cateva linguri de apa calduta. Peste faina, am adaugat drojdia, am amestecat un pic, apoi am adaugat laptele batut si uleiul. Am framantat un aluat cam...
Omleta "simfonia culorilor"
Am spalat si curatat legumele si mararul. Ceapa verde am tocat-o bucatele mai mari, rosia la fel, mararul verde l-am tocat marunt, iar dovlecelul l-am taiat felii subtiri. Casul l-am taiat cubulete. Mararul verde tocat proaspat miroase atat de frumos.... Am pus 3 oua intr-un castron si le-am...
Ficatei picanti cu garnitura de orez cu galbiori
Ficateii se spala, se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Se folosesc doua tigai pentru a prepara simultan ambele feluri. In fiecare tigaie, se pune un pic ulei de masline si cate jumatate din ceapa tocata cubulete. Se...
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine
Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati mai mari. Rahatul l-am topit pe foc, adaugand un pic de apa. In vasul in care am topit rahatul, am adaugat biscuitii, nuca, fructele de goji macinate, nuca de cocos, dulceata de visine si...
Chec zebra
Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am adaugat faina cu praful de copt, si am incorporat bine. Eu am adaugat inca o jumatate de cana lapte. Am impartit compozitia obtinuta in doua. Intr-una, am pus cacao si delicioasa dulceata de...
Piftele din soia cu sos de legume
Soia am pus-o intr-un castron, la hidratat pentru un sfert de ora, cu apa fierbinte, cat sa o acopere. Morcovul si ceapa le-am curatat si le-am spalat. Mocovul l-am ras, iar ceapa am taiat-o cubulete. Patrunjelul l-am spalat si l-am tocat. Dupa ce s-a hidratat soia, am scurs-o (nu foarte...
Cheesecake cu ciocolata
In vasul de la robotelul de tocat, am pus biscuitii, zaharul si fructele de goji si le-am maruntit. Untul topit l-am turnat peste biscuiti si am amestecat cat sa iasa ca o pasta mai farimicioasa. Intr-o forma de copt, am presat compozitia de biscuiti, avand grija sa formez si o margine...
Pui familist cu legume la cuptor
Puiul l-am spalat si l-am cracanat. Am scos pieptul si l-am dat deoparte, il pastrez pt snitele. Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi. Broccoli l-am spalat si l-am desfacut buchetele mai mici. Intr-un castron, am pus cartofii si broccoli si am presarat : boia, sare, rozmarin, cateva...
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu
Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Adaugam si semintele de vanilie. Cafeaua fierbine o turnam peste compozitie,...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine
Reteta de preparare a papanasilor Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle. Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul brut si ouale. Am amestecat toata compozitia cu un tel. Am adaugat putina faina si drojdia. Am...
Budinca de branza cu vanilie si portocala
Pastele se pun la fiert conforma instructiunilor de pe pachet. Intr-un bol, se faramiteaza branza de vaci, se adauga ouale si zaharul. Se amesteca bine, se adauga coaja rasa de portocala, semintele de vanilie si smantana. La sfarsit, se adauga si zeama de portocala. Se omogenizeaza...
Biscuti cu fulgi de ovaz si merisoare
Untul se topeste si se adauga zaharul peste el si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga ouale si se amesteca bine; presaram un pic de scortiosara si adaugam vanilia. Peste aceasta compozitie, se adauga fulgii de ovaz, merisoarele si stafidele si se incorporeaza bine. La sfarsit, se...
Prajitura condimentata
Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat. Pentru foi: Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bine bezeaua. Adaugam mixul de nuca si faina...
Novac pe pat de legume la cuptor
Pestele se spala si se usuca cu un servet. Se cresteaza si se pune intr-o punga de plastic, se toarna un pic sos de soia, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si condimente Kotanyi pt peste. Se strange punga si se baga la frigider cam jumatate de ora. Ceapa se curata, se spala si se taie...
Ciulama de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se rumenesc cubuletele de carne. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ciupercile si se calesc la foc iute. Se adauga...
Tocanita de ceapa cu pui
Carneam am portionat-o, am curatat-o si am spalat-o. Am pus-o la fiert in apa cu sare pentru ca sa fac si o supa. Cu lacrimi in ochi, am curatat si am taiat ceapa fideluta. Morcovul l-am curatat, spalat si dat pe razatoare. Ardeii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Cartofii...
Fusili in sos picant
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb cam 8-10 min. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste un pic. Se pun la calit ceapa cu usturoiul, dupa care se adauga baconul. Dupa ce s-au rumenit usor, se...
Tort aniversar
Albusurile cu apa se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o...
Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa. Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb apa de vreo 3-4 ori) Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa, se mai clateste o data cu apa si se...
Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde
Cartofii se curata si se spala. Se pun la fiert (eu i-am facut la aburi). Ouale se fierb nu foarte tari. Dupa ce se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete. Ceapa se spala si se taie rondele subtiri. Ardeiul rosu se spala si se taie cubulete. Dupa ce s-au...
Ciuperci cu branza si oua pe pat de mamaliga
Am curatat si spalat ciupercile si cepele. le-am tocat si le-am pus la calit intr-o tigaie. Am curatat si zdrobit 2 catei usturoi, apoi am presat un pic de sare. Am dat la foc iute ca sa se rumeneasca bine. Intr-un vas termorezistent, am taiat restul de mamaliga felii, am pus deasupra...
Fasole mixta cu carnati de casa si coasta afumata
Am ales, spalat si pus la fiert fasolea. Am fiert-o de i-au sarit boabele, am schimbat apa de vreo 4 ori, Ceapa am curatat-o si am taiat-o cubulete. Intr-un ceaun, am pus un pic de ulei si am pus ceapa la calit. Am adaugat bucatile de coasta afumata, carnatii taiati rondele si am lasat sa se...
Empanadas cu carne de pui si ciuperci
Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura. Legumele le-am curatat si le-am spalat, ciupercile le-am taiat felii, morcovul l-am ras, usturoiul...
Prajitura cu visine
Intr-un castron, am pus faina cu praful de copt si am adaugat zaharul. Ouale le-am batut cu ulei si cu laptele. Compozitia lichida am turnat-o peste faina cu zahar si am omogenizat bine. Am pudrat cu unt si faina o forma de copt, am turnat compozitia, am aruncat peste ea visinele...
Briose cu vanilie si dulceata de fragute
Faina cu praful de copt se amesteca cu zaharul. Se adauga ouale si se framanta un aluat, dupa care se desface cu lapte. Se adauga si semintele de vanilie. Se pregatesc formele de briose, se toarna din compozitie in fiecare forma si se coc la foc mediu cam 30 -40 min. Dupa ce s-au rumenit...
Placinta sarata cu telemea si oregano
Intr-un castron, am faramitat telemeaua si am amestecat-o cu branza. Am adaugat 2 oua si am amestecat. Apoi am adaugat jumatate din smantana si am amestecat iar. Am intins foile de placinta, am uns cu ulei de masline aromat pe prima foaie, am umplut cu branza si am rulat. Am folosit cam 4-5...