Turtite din secara

de laura_n in Piine, 27 Apr 2013 | 6732 vizualizari

 

Mai nou, suntem nevoiti sa ne schimbam un pic optiunile culinare, astfel incat sa avem o dieta mai stricta. Am renuntat la zahar, faina alba, si altele.
Din acest motiv, am optat astazi pentru niste turtite din faina de secara care au iesit tare gustoase. Mie imi plac mai mult preparatele din faina neagra sau de secara decat cele din faina alba. Insa acum a venit randul lor de nevoie ;)

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina secara
  • 1 lgta sare
  • 1 canita lapte batut (de casa)
  • 4 lg ulei masline
  • jumatate plic drojdie uscata
  • o cana apa calduta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite din secara:

Intr-un castron, am pus 300 gr faina secara, o lingurita  sare si am amestecat. 

Drojdia am pus-o un pic la hidratat in cateva linguri de apa calduta. 

Peste faina, am adaugat drojdia, am amestecat un pic, apoi am adaugat laptele batut si uleiul. Am framantat un aluat cam lipicios, dar am mai adaugat cate un pic de faina, pana am obtinut un aluat mai inchegat. Am lasat la dospit cam o ora (intr-un loc cu calduta)

Dupa ce a crescut aluatul, am format turtite nu foarte mari, pe care le-am pus la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am presarat cateva seminte de dovleac si de in. Am copt la foc mediu cam 30 min.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 5 lei.

2

semintele merg amestecate in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite din secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

feliciacristea46 1

28.04.2013, 15:53

ce bune trebuie sa fie! arata minunat!

laura_n 1

28.04.2013, 17:12

multumesc frumos tuturor

Alina26 1

28.04.2013, 17:38

ce bine arata!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare