Tarta aperitiv cu dovlecel

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2013 | 4514 vizualizari

 

La fel de buna ca o pizza!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata dovlecel (mic si fraged)
  • 1 morcov mic
  • 10- 12 masline fara samburi
  • 50 gr telemea de capra (nu foarte sarata)
  • 2 oua
  • 1 cub cascaval
  • 3 lg ulei masline
  • 1 cana faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 1 lgta piper negru (iese extra spicy; daca nu va place picanta, nu mai adaugati piper)
  • sare
  • oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu dovlecel:

Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.

Maslinele se taie transversal  in jumatate. Telemeaua se rade si ea.

Preincalzim  cuptorul.

Intr-un castron, punem dovlecelul si morcovul ras, adaugam telemeaua rasa, maslinele taiate si un pic de piper si oregano. In alt castron, batem ouale cu un tel, punem un praf de sare, adaugam uleiul si faina cu praful de copt. Amestecam bine si incorporam in aceasta compozitie, mixul de dovlecel cui masline si branza. Amestecam bine si lasam 5 minute sa se odihneasca. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale; daca e cazul, mai adaugati un pic de faina, daca este prea "inchegata", adaugati un pic de apa.

Luam o forma de tarta, punem compozitia cu ajutorul unei linguri. Deasupra presaram putin oregano si radem un cub de cascaval.

Dam la cuptor pt vreo 30-35 minute, cat sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor, o lasam un pic sa se raceasca si o servim calda.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 12- 13 lei.

2

se pot combina diverse: branza,bacon, ciuperci, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun Primavara