Cornuri branzoase

de La Ancuta in Piine, 19 Feb 2011 | 10743 vizualizari

 

by Laura Laurentiu. Merita incercate, sunt minunate.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 g unt topit
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Umplutura:

  • 100 g barnza de vaci
  • 100 g telemea
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns
  • 1 ou pentru finisat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri branzoase:

Amestecam drojdia cu zaharul si 50 ml lapte si lasam 10-15 minute sa creasca.

Separat frecam bine galbenusurile cu sare si adaugam restul de lapte caldut.

Punem faina intr-un castron si adaugam maiaua, galbenusurile si untul topit (dar nu fierbinte). Framantam un aluat elestic, care se desface de pe mana. Daca este prea lipicios putem sa mai adaugam putina faina iar daca nu este destul de elastic mai adaugam putin lapte.

Acoperim si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

Amestecam bine branza, telemeaua si untul, pana devin pasta.

Rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 cm.

Ungem foaia cu toata umplutura. Rulam apoi dinspre partea cea mai ingusta.

Acoperim si lasam sa stea 20 de minute.

Intindem din nou aluatul in foaie dreptunghiulara si rulam dinspre partea ingusta. Lasam sa mai stea inca 20 de minute.

Ungem bine planul de lucru cu ulei apoi intindem pentru ultima data aluatul si taiem triunghiuri.

Rulam fiecare triunghi de la baza la varf si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa mai stea 15-20 de minute, timp in care incingem cuptorul la 180 de grade.

Ungem cornurile cu ou batut si dam la cuptor 10 minute la 180 de grade iar apoi reducem focul la 170 de grade si mai lasam 10-15 minute, pana se rumenesc.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (asta daca puteti) :).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri branzoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Soft French Bread Rolls