Pentru ca s-a mai incalzit afara va propun o tarta racoroasa. Reteta din revista Click Pofta buna.
Separam ouale iar albusurile le batem spima cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se dizolva iar spuma devine lucioasa ca pentru bezea.
Adaugam apoi galbenusurile treptat si amestecam usor de jos in sus.
Cernem faina si o incorporam usor in spuma.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de garde pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.
Scoatem pe un gratar si lasam la racit.
Pentru umplutura curatam merele si le taiem felii subtiri.
Le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa cat sa le acopere. Punem vasul pe foc si fierbem putin (pana se inmoaie merele).
Dam de pe foc si lasam sa se racesca putin. Adaugam apoi sucul stors de la 2 portocale.
Hidratam gelatina in 100 ml apa rece 5 minute. Punem apoi pe foc mic pana se dizolva, fara a lasa sa fiarba.
Adaugam gelatina in compot si dam la rece pana incepe sa se gelatineze putin.
Punem blatul de tort pe un platou si montam in jurul blatului inelul detasabil.
Turnam umplutura peste tort (eu am lasat sa curga si pe margini).
Dam la rece pana se incheaga apoi ornam cu frisca batuta si aschii de ciocolata.