Ciorba de perisoare

de La Ancuta in Ciorbe, 9 Feb 2011 | 4627 vizualizari

 

De data aceasta am incercat varianta Gabitzei, adica sa fierb prima data perisoarele.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel sau pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 4 linguri suc de rosii
  • 1 cescuta orez
  • 1 ou
  • zeama de varza (dupa gust)
  • tarhon
  • leustean
  • patrunjel
  • sare piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza.

Cu mana umeda formam perisoarele pe care le punem in oala in care am pus la fiert apa cu sare. Lasam sa dea un clocot si spumam.

Cand s-au ridicat deasupra apei adaugam ceapa si celelalte legume taiate marunt.

Lasam sa fiarba 10-15 minute apoi adaugam restul orezului spalat bine. Lasam sa fiarba.

Cand legumele si orezul au fiert adaugam sucul de rosii si zeama de varza. Lasam sa mai dea un clocot apoi adaugam tarhonul si leusteanul tocate marunt. Gustam si potrivim de sare, daca mai este nevoie (zeama de varza este sarata!)

Servim calda cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Bucataras Medi 1

10.02.2011, 21:38

nu se poate, Gaby iar calca pe urmele mele si vine si cu explicatii si mai zice ca sunt si rautacioasa si mai vrea sa o si iubesc

La Ancuta 1

10.02.2011, 22:26

Gaby mi-a placut varianta asta pentru ca am putut lua spuma. Sincer nu m-am gandit niciodata sa le fierb la inceput (si nici macar nu-s blonda )

La Ancuta 1

10.02.2011, 22:27

Medi ... unde are gaby dreptate, are dreptate

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare