De data aceasta am incercat varianta Gabitzei, adica sa fierb prima data perisoarele.
Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza.
Cu mana umeda formam perisoarele pe care le punem in oala in care am pus la fiert apa cu sare. Lasam sa dea un clocot si spumam.
Cand s-au ridicat deasupra apei adaugam ceapa si celelalte legume taiate marunt.
Lasam sa fiarba 10-15 minute apoi adaugam restul orezului spalat bine. Lasam sa fiarba.
Cand legumele si orezul au fiert adaugam sucul de rosii si zeama de varza. Lasam sa mai dea un clocot apoi adaugam tarhonul si leusteanul tocate marunt. Gustam si potrivim de sare, daca mai este nevoie (zeama de varza este sarata!)
Servim calda cu patrunjel verde tocat si ardei iute.