papabundetot

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 08.06.2013

RETETE387
PRIETENI276
Retete / Dulciuri

Briose cu crema de lamaie

In Prajituri la 31 Aug 2013

BRIOSE : Procedeul este similar cu cel al oricaror alte briose,si anume,se amesteca ingredientele uscate faina,zaharul pudra si praful de copt,apoi cele umede,ouale cu laptele si untul topit apoi se adauga peste faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase. Intr-o tava de briose am pus...

Kinder pingui

In Prajituri la 24 Aug 2013

Blatul: Se separa galbenusurile de albus,se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste,apoi se adauga treptat faina,grisul,praful de copt stins cu otet,laptele,uleiul,mierea si la urma cacao.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza cu grija in aluatul cu cacao.Se...

Prajitura greceasca cu gris

In Prajituri la 24 Aug 2013

Galbenusul se separa de albus si se freaca bine cu zaharul pana se albeste. Se adauga apoi zeama de la lamaie si portocala (puteti pune doar de la unul din fructe sau deloc) si apoi se adauga gris pana capata o consistenta mai groasa. Se macina un pumn de arahide (eu aceasta cu arahide am...

Tarta Tatin cu mere si scortisoara

In Prajituri la 18 Aug 2013

Merele le-am spalat si curatat de coaja si le-am taiat felii potrivite ca si marime.Zaharul si untul le-am pus pe foc mic in tava de tarta si le-am lasat sa se topeasca bine.Am scuturat tava din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca uniform (am citit ca nu se amesteca zaharul atunci cand...

Prajitura cu fructe si bezea

In Prajituri la 18 Aug 2013

Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat (amestecand continuu) uleiul,laptele si la urma faina amestecata cu praful de copt.Aluatul l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am bagat la cuptor 10 minute. Merele si piersicile le-am decojit...

Inghetata cu cardamon si fructe de padure

In Dulciuri la 14 Aug 2013

Am pus intr-o oala la foc galbenusurile,cu laptele,zaharul,batonul de scortisoara si cardamonul si am lasat sa fiarba amestecand mereu,pana a dat in clocot de cateva ori,apoi am adaugat si fructele de padure si am mai lasat pe foc pana compozitia a capatat o oarecare consistenta asemanatoare cu...

Chec pufos cu zmeura

In Prajituri la 14 Aug 2013

Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele siropul de zahar,fierbinte si amestecam sa se omogenizeze compozitia,se adauga apoi galbenusurile,zaharul...

Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin

In Prajituri la 5 Aug 2013

Am topit la bain marie untul cu ciocolata,separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata.Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat in ea esenta de portocale,apoi am adaugat-o peste oua si am amestecat usor,am adaugat apoi faina si...

Crema de frisca cu coulis de zmeura

In Prajituri la 5 Aug 2013

Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie. Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o,am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca,am...

Prajitura cu crema ricotta si ciocolata

In Prajituri la 5 Aug 2013

Blatul:  Am separat galbenusurile de albus,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am lasat deoparte,galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am batut bine pana si-au triplat volumul si zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi galbenusurile peste spuma de albus,am...

Tort cu caise si zmeura

In Torturi la 29 Iul 2013

Biscuitii i-am maruntit la blender si apoi am pus peste ei untul la temperatura camerei si am amestecat pana s-a omogenizat totul,apoi am pus compozitia intr-o forma de tort cu fund detasabil si am dat-o la frigider. In 2 oale am pus in una zmeura cu zahar 100-150 gr si 2 plicuri de zahar...

Inghetata marmorata cu afine

In Dulciuri la 27 Iul 2013

Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere.sucul de mere astfel obtinut,impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand...

Savarine

In Prajituri la 21 Iul 2013

Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma. Am adaugat apoi pesmetul,faina si am...

Cosulete cu piersici si branza ricotta

In Prajituri la 21 Iul 2013

Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare...

Jeleu de prune

In Dulceata / Gem la 14 Iul 2013

Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 14 Iul 2013

Tiramisu reţetă originală Galbenusurile de ou le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,apoi am adaugat peste ele mascarpone si am amestecat bine. Separat am batut frisca cu intaritorul pana s-a intarit si apoi am adaugat peste ea galbenusurile...

Pancakes cu dulceata de visine

In Dulciuri la 11 Iul 2013

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare,apoi le-am lasat de o parte.Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am amestecat bine de tot (vreo 10 min) pana si-au marit volumul,apoi am adaugat peste ele laptele,treptat si am amestecat continuu.Am obtinut un aluat fluid...

Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata

In Torturi la 7 Iul 2013

Blatul ; Am separat albusurile de galbenus,si le-am batut spuma cu un praf de sare,galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (ca o maioneza) si mai apoi le-am adaugat peste albusurile batute.Am adaugat pe rand zaharul,faina,si am amestecat pentru a omogeniza cat mai bine compozitia.Cea mai mare...

Briose cu piersici caramelizate

In Prajituri la 3 Iul 2013

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul...

Inghetata cu afine si pepene galben

In Dulciuri la 3 Iul 2013

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce s-au intarit le-am mutat pe o baie de aburi si le-am mai batut acolo 2-3 minute pentru a le prelucra termic. Separat intr-o oala am pus la foc zaharul cu apa si le-am lasat pana cand s-a topit zaharul si s-a format un sirop....

Tort cu mango si piersici

In Torturi la 1 Iul 2013

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare,separat in alt vas, galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am adaugat peste spuma de albusuri.Am amestecat bine si apoi am adaugat pe rand,zaharul si faina amestecand pentru a se omogeniza. Aluatul astfel...

Tort cu afine

In Torturi la 30 Iun 2013

Blatul s-a facut foarte simplu si rapid, biscuitii i-am rupt bucati mici si i-am bagat in blender pentru a-i faramita, apoi am pus peste ei untul topit 30 secunde in cuptorul cu microunde si am amestecat pana cand s-a omogenizat totul. Am asezat blatul astfel obtinut in forma de tort, am nivelat...

Pandispan cu zmeura

In Prajituri la 25 Iun 2013

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat mai apoi galbenusurile,uleiul,zaharul,esenta si faina si am omogenizat bine toata compozitia. Zmeura am avut cam 2 pahare de plastic mai inalte ( asa se vindea in piata) ,zmeura dintr-un pahar am...

Inghetata Pina Colada

In Dulciuri la 25 Iun 2013

Frisca lichida am racit-o putin inainte de a o bate cu mixerul, eu nu am batut-o pana s-a intarit complet, am vrut o inghetata mai cremoasa, apoi am adaugat lichiorul, zaharul si am amestecat, apoi esentele iar la sfarsit de tot alunele zdrobite. Din ora in ora am scos ingheteta din congelator...

Pandispan cu caise

In Prajituri la 25 Iun 2013

Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat apoi pe rand mixand incontinuu, galbenusurile, zaharul, uleiul, faina .O parte din caise le-am taiat cubulete si le-am incorporat in aluat si cateva (2-3) le-am taiat feliute si le-am asezat deasupra...

Tarta cu lamaie si iaurt

In Prajituri la 23 Iun 2013

Aluatul: am topit la microunde untul (cam 70 secunde a durat),apoi l-am amestecat cu zaharul,faina si apa,si am framantat pana cand aluatul se desprindea de pe peretii vasului.Am format o bila pe care am intins-o la dimensiunea tavii in care urma sa o coc,am presarat peste aluatul pus in tava...

Parfait cu banane si cacao

In Dulciuri la 17 Iun 2013

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,intre timp zaharul si apa se pun pe foc si le lasam pana incepe sa fiarba siropul format si se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit,pe o oala cu apa care fierbe am mutat castronul cu albusuri si le-am mai batut si acolo 2 minute pentru a le...

Placinta cu mere

In Prajituri la 16 Iun 2013

Intr-o cratita mai mare (care sa cuprinda toate merele rase) se pune untul si uleiul de cocos la incalzit,apoi adaugam zaharul tos si cel vanilat si il lasam un pic sa se caramelizeze Merele se curata de coaja, se spala si se dau apoi pe razatoare si stoarcem peste ele zeama de lamaie si...

Placinta cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 16 Iun 2013

Se amesteca intr-un vas branza de vaci cu ouale ,zaharul tos si cel vanilat, nucsoara si coaja de lamaie,se amesteca bine pana cand se topeste zaharul,apoi la sfarsit se adauga stafidele scurse de laptele in care s-au inmuiat. Se ia aluatul,se intinde si se aseaza compozitia de...

Briose cu migdale

In Prajituri la 16 Iun 2013

Se amesteca intr-un vas ouale,zaharul,vanilia,coaja de lamaie si untul pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, si omogenizam intreaga compozitie pana cand aluatul capata ceva consistenta si este usor elastic.La sfarsit de tot adaugam si...

Afisate 121 - 150 din 172 retete    

Postari recente

publicat la 26.04.2015

Chiftelute cu piure de mazare

publicat la 26.04.2015

Fursecuri moi cu ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Esti fierbinte!Tu trebuie sa fii cauza incalzirii globale.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]