Ce bine e vara ca uite mai facem cate o bunatate rece.Am fost in piata initial fara gandul de a cumpara un ingredient anume dar...asa de frumos mirosea a pepene galben si a prospetime in general printre tarabe ca am cumparat un pepenas si cateva afine.
Ajunsa acasa mi-am amintit de celebrul parfait pe care l-am facut cu ceva vreme in urma dar de data aceasta nu aveam loc in congelator pentru tavile de chec (in care trebuia sa pun parfait) asa ca m-am rezumat la a-i spune inghetata chiar daca pasii efectuati sunt similari cu cei de la parfait,dar este pus in forma rotunda si nu se poate taia ca o prajitura asa ca...inghetata de afine si pepene galben :)
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce s-au intarit le-am mutat pe o baie de aburi si le-am mai batut acolo 2-3 minute pentru a le prelucra termic.
Separat intr-o oala am pus la foc zaharul cu apa si le-am lasat pana cand s-a topit zaharul si s-a format un sirop. Dupa ce siropul s-a racit cat de cat l-am adaugat peste albusurile spuma,am adaugat apoi frisca batuta si iaurtul,am amestecat bine toata compozitia si am impartit-o in doua parti.Intr-o parte am adaugat pepene galben zdrobit putin la blender si in cealalta afinele zdrobite si ele cu o furculita.
Am pus in forme rotunde cu capac si am dat la congelator 3-4 ore,apoi am servit cu piersici caramelizate.O bunatate!
Pofta mare!