Inghetata marmorata cu afine

de papabundetot in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 2400 vizualizari

 

Citeam zilele trecute ca este o diferenta intre inghetata si gelato,specialitate italiana,si bineanteles ca eu nu cred pana nu vad :) asa ca am tot cautat o reteta de Gelato dar…Google asta nu m-a ajutat cu nimic pentru ca tot ce am gasit cu titlu de Reteta Gelato,nu avea nici o legatura cu ceea ce eu citisem ca ar trebui sa fie Gelato,asa ca…cel putin pentru moment am renuntat la idee si am trecut la noi experimente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte condensat (partial degresat)
  • zahar (aproximativ 150-200 gr,nu am masurat0
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr afine
  • 5-6 mere mici pe care le-am ras pentru a obtine suc
  • 70-100 ml suc de mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata marmorata cu afine:

Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere.sucul de mere astfel obtinut,impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand zaharul s-a topit si sosul de fructe s-a ingrosat putin. Am luat intre timp un blender si l-am introdus in vas pentru a obtine un piure fin din fructele mele. Dupa ce am stins focul si piureul de fructe s-a mai racit,l-am trecut printr-o strecuratoare fina pentru a elimina samburii si alte componente ale fructelor care mi-ar fi impiedicat inghetata sa fie extrem de fina 

Separat intr-un castron am batut frisca pana cand s-a intarit,am adaugat apoi peste ea si laptele condensat si am batut din nou,iar apoi am pus in cateva vase cu capac pentru congelator amestecul de frisca cu lapte condensat si piure-ul de fructe care intre timp s-a racit.Am amestecat doar odata pentru ca aspectul final sa fie unul marmorat 

Am dat apoi vasele la congelator pentru cateva ore.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata marmorata cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure