Briose cu piersici caramelizate

de papabundetot in Prajituri, 3 Iul 2013 | 2647 vizualizari

 

Daca a fost zi de piata si m-am delectat cu o inghetata facuta in casa,mi-au ramas galbenusurile de la inghetata si trebuia sa fac ceva cu ele :) plus ca in piata am mai gasit si niste fructe...ciudate as spune si anume piersici altoite cu smochin...un fel de strutocamila asa... :)

Mi-a venit ideea bineanteles de briose ca tot sunt preferatele mele si eu ador sa le fac in feluri diferite,la fel le-am facut si pe acestea un pic diferite decat briosa clasica ca mod de preparare al aluatului ma refer.La briosa clasica eu pun toate ingredientele umede,apoi cele uscate si gata...aici am luat-o treptat :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5 oua
  • 6 galbenusuri (ramase de la inghetata)
  • 200 gr zahar tos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 8-9 linguri de lapte rece
  • 2 plicuri praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu piersici caramelizate:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).

Separat am taiat bucati acele piersici altoite cu smochin si intr-o tigaie am pus zahar...la ochi asa nu foarte mult...70-80 gr l-am lasat la caramelizat putin,apoi am adaugat si fructele,am amestecat si am mai adaugat cam 60 ml vin rosu si am lasat pe foc sa scada.

La sfarsit am decorat briosele cu piersicile caramelizate .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu piersici caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)