Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin

de papabundetot in Prajituri, 5 Aug 2013 | 6436 vizualizari

 

De obicei nu imi place sa reproduc intocmai o reteta pentru ca mereu simt nevoia ca reteta sa poarte amprenta mea insa,in acest weekend am facut 2 deserturi (acesta este unul dintre ele) la care am respectat retetele fara sa schimb ceva…ma rog nu semnificativ caci am adaugat de la mine esenta de portocale :) Uitandu-ma mereu la emisiuni culinare am descoperit un Chef pe numele lui James Martin care gateste atat feluri principale cat si deserturi,si mi-am notat odata aceasta reteta a lui,careia el ii spunea Fondant de ciocolata.Cautand mai apoi pe prietenul Google am vazut ca acestui desert i se mai spune si Sufleu de ciocolata sau…mai pretentios Moelleux au chocolat si m-am gandit sa incerc si eu…a fost intr-adevar un desert rafinat dar pe care nu l-as face mereu…

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 gr cioclata amaruie 70%
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 100 gr faina
  • esenta de portocale
  • putin pesmet pentru tapetat formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin:

Am topit la bain marie untul cu ciocolata,separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata.Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat in ea esenta de portocale,apoi am adaugat-o peste oua si am amestecat usor,am adaugat apoi faina si am mixat pana cand aceasta s-a incorporat bine.
Am incalzit in prealabil cuptorul pentru a fi pregatit din timp pentru deliciosul meu desert cu ciocolata.

In 12 forme de briose (din aluminiu) am pus cate putin ulei si am tapetat cu pesmet apoi le-am umplut cam trei sferturi cu aluatul meu si le-am introdus in cuptor pentru 10 minute.

Dupa ce timpul a expirat,le-am verificat marginile si erau intarite,asa ca am considerat ca e gata desertul meu ciocolatiu.

Am scos cu grija fondantul din forma si am servit cu cateva bucati de zmeura alaturi si menta pentru decor.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.08.2013, 11:00

Cred ca este foarte bun

alilianaa 1

05.08.2013, 14:50

mm, ce bun..

butoiaurora76 1

05.08.2013, 15:23

Bun de tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fondant de ciocolata