BLAT NUCA DE COCOS:
CREMA DE VANILIE:
STRATUL DE CIOCOLATA:
Blat nuca de cocos:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,nivelam si bagam tava in cuptor 160-170 de grade pina se aureste pe deasupra. Dupa ce s-a racit scoatem cu grija blatul din tava (atentie ca se sfarama usor) indepartam hartia si il asezam din nou in tava in care l-am copt tot pe hartie de copt.
Pentru stratul de ciocolata:
Punem ciocolata si frisca pe baie de apa pana se omogeneaza dupa care o turnam imediat peste blat,nivelam si dam tava la rece.
Crema de vanilie: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul si 100ml.lapte rece. Punem restul de lapte la fiert.Cand a dat in fiert turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem incontinuare amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam la racit timp in care batem frisca.Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o ligura din frisca batuta pana ce o incorporam pe toata. Aromatizam cu esenta de vanilie. Intindem crema peste stratul de ciocolata,si decoram cu ciocolata rasa. Dam tava la rece pt.cateva ore.
Se portioneaza cu grija cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte.
Spor si Pofta buna!