Jeleu de prune

de papabundetot in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 7690 vizualizari

 

Initial am cumparat aceste prune pentru a face Galuste cu prune si am gustat una sa vad cat sunt de dulci si am constatat ca sunt si acrisoare dar si amare.Pentru a nu le risipi totusi si pentru a nu strica reteta de Galuste cu prune,m-am gandit sa fac un jeleu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr prune
  • 200-250 gr de zahar ( nu am cantarit,am pus asa la ochi)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50-60 ml apa.
  • 4 foi gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de prune:

Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am trecut totul prin ea.Siropul rezultat avea sa devina un delicios jeleu  . Am adaugat peste acest sirop 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj),am amestecat bine si am turnat apoi jeleul in 4 pahare.Le-am lasat sa se raceasca bine si apoi le-am bagat la frigider.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

14.07.2013, 19:09

Ce bun o fi..

gaby_gabytza 1

14.07.2013, 19:32

bun

alilianaa 1

14.07.2013, 20:23

bun, bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]