Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea tocata,am adaugat putin sos soia,sare si am lasat carnea la foc pana cand si-a schimbat culoarea,s-a...
Intr-o craticioara am pus putin ulei,apoi am adaugat usturoiul taiat marunt,am pus apoi midiile spalate si scurse bine de apa,zeama de lamaie,am amestecat putin,apoi am adaugat si vinul,am pus un capac pe oala si am lasat sa fiarba 3-4 minute,apoi am oprit focul.
Pastele: am pus o oala mare...
Clatite pufoase reteta
Pancakes: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am pus intr-un castron impreuna cu zaharul,esenta si zeama de lamaie si le-am amestecat bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi laptele,faina si praful de copt...
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestecat bine cu zaharul,apoi am adaugat coaja de lamaie,esenta,untul putin incalzit si am continuat sa amestec bine,am pus apoi laptele,faina si praful de copt.
Separat am batut bine albusurile cu un praf de sare pana cand s-a format o...
Puiul: Am spalat si uscat bine puiul,l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta,l-am marinat apoi cu sare,ienibahar,coriandru,turmenic,pipier sichuan.Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma...
Din aluatul de clatite mie mi-au iesit 13 buc.Intr-un castron am pus branza de vaci,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,stafidele si 2 oua si am omogenizat bine totul,cu aceasta umplutura am umplut clatitele,pe care le-am impachetat in 4 si le-am asezat una langa alta intr-o tava unsa cu unt....
Intr-un castron am pus cele 2 oua pe care le-am batut bine,am adaugat apoi condimentele,laptele,uleiul,faina si praful de copt.
Zucchini i-am spalat bine,si apoi i-am dat pe razatoarea mare,carnatul l-am taiat cubulete mici si apoi am incorporat si aceste ingrediente in briose.
In tava de...
Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.
Dupa ce toate...
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,apoi am adaugat pe rand amestecand mereu,uleiul,laptele,faina,praful de copt,coaja de lamaie,esentele.
Am batut apoi albusurile spuma tare pe care le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri si dupa...
Am spalat curatat si uscat pestele,si pentru ca desi era file,avea destule oase mari pe care eu nu am reusit sa le scot,am decis sa rumenesc un pic pestele in unt,pentru a-i inmuia putin carnea si pentru a putea mai usor sa scot oasele.
Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si am fiert acolo...
Intr-o oala cu apa am pus la foc oasele afumate sa fiarba bine, luand spuma formata pentru a obtine un lichid transparent si gustos pe care mai apoi l-am folosit sa fierb tocana.
Dupa ce oasele au fiert, le-am scos sa se raceasca si mai apoi am luat carnea de pe ele si am adaugat-o la tocana....
Aluatul :Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am...
Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am amestecat putin...
Pulpele: Am pus pulpele intr-un castron,am pus apoi peste ele sosul de soia,harissa,turmenicul,ienibaharul,apa de trandafiri,sarea si le-am lasat sa se marineze aproximativ 2 ore.Dupa acest timp,le-am mutat intr-un vas de yena,in care am topit 40 gr unt,apoi am asezat pulpele si marinata...
Foile de placinta eu nu le fac in casa,si nici aluatul foietaj,insa pentru cine are mai mult timp si doreste,le poate face in casa.
Am luat fiecare foaie de placinta si am uns-o cu unt topit,apoi am taiat fiecare foaie in 12 patrate.Am luat cate 4 patrate de aluat si le-am pus unul peste altul...
Ciocolata trebuie rasa pe razatoarea mare,sau daca aveti o puteti da prin blender,eu asa am facut pt a o marunti.
Intr-o craticioara punem untul la topit si cand este topit complet,punem peste el ciocolata maruntita,cacao si amestecam pana cand se omogenizeaza si obtinem o crema fina....
Puiul : Am spalat si curatat bine pulpele de pui,le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia,garam masala si harissa,unde le-am lasat aproximativ o ora,dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos,am pus putin...
Am pus intr-un castron ouale intregi, zaharul si apa de trandafiri si am batut bine ouale pana cand au facut spuma si zaharul s-a topit. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec, apoi am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacao.
Pentru...
Curry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul s-a incins am pus bucatile de pui si le-am lasat sa se rumeneasca fara a le lasa sa se patrunda.Le-am...
Intr-o craticioara am topit untul si apoi l-am dus in balcon la racit 10 minute. Intr-un castron am pus galbenusurile,zaharul esenta si apa de trandafiri,am amestecat bine cu mixerul,apoi am adaugat si untul topit si am amestecat din nou,am adaugat apoi faina,laptele,am omogenizat totul si am dat...
Mentiunea pe care doresc sa o fac inca de la inceput e ca eu am folosit ingredientele pentru a face 2 rulade,daca nu doriti decat 1 injumatatiti toate cantitatile.
Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu...
Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa culoare rosie.Pulpele si pieptul le-am crestat pana la os si apoi am pus iaurtul cu condimente peste pui...
Intr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut albusul si m-am gandit sa il folosesc) si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine...
Muschiuletii de porc i-am spalat bine,apoi i-am uscat cu un prosop de hartie,si i-am curatat de pielite si grasime,apoi i-am taiat pe lung (dar nu de tot) cat sa se desfaca ca si o carte.I-am batut usor pentru a se intinde putin carnea si pentru a fi mai usor de lucrat cu ea.I-am pus apoi la...
Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 8 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta...
Am incalzit putin laptele,apoi am pus drojdia intr-un castronel,peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia),o lingurita de faina si 50 ml lapte.Am amestecat bine pentru a dizolva drojdia si am lasat deoparte sa creasca putin.
Intr-un castron mare am pus 1 kg faina,coaja...
Pulpele de pui le-am spalat bine,apoi le-am taiat in bucati,le-am pus intr-un castron,condimentele le-am amestecat bine,boabele de coriandru le-am maruntit putin in mojar,apoi toate condimentele amestecate bine le-am pus peste carne,impreuna cu sosul de soia si iaurtul si am lasat sa stea asa cam...
Aluatul: Intr-un castron mare am pus faina,zaharul,cuisoarele macinate,scortisoara,esenta de vanilie,zaharul,ouale,sarea.In alt castron mai mic am pus drojdia,peste ea am pus cateva linguri de lapte caldut pt a o dizolva,apoi 2 linguri de faina,am amestecat bine si am lasat aceasta maia 10...
Am pregatit toate ingredientele,inainte de a le amesteca,am taiat cubulete dovleceii,am taiat carnatul cubulete mici,hribii,i-am tocat marunt,pestele l-am desfacut fasii mici,Toate aceste ingrediente le-am pus intr-un bol si le-am condimentat,am ras branza pe razatoarea mica si am amestecat-o si...
Aluatul gata taiat in patrate l-am folosit pentru a face cateva portofele,iar cel foaie l-am folosit sa fac o mare placinta.
Intr-un castron am pus branza dulce,am amestecat-o bine pt ca sa se desfaca bulgarasii,am ras nucsoara peste ea,am adaugat o jumatate de lingurita de cuisoare...
Musaca de cartofi
Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea tocata,am adaugat putin sos soia,sare si am lasat carnea la foc pana cand si-a schimbat culoarea,s-a...
Midii cu paste si ciuperci
Intr-o craticioara am pus putin ulei,apoi am adaugat usturoiul taiat marunt,am pus apoi midiile spalate si scurse bine de apa,zeama de lamaie,am amestecat putin,apoi am adaugat si vinul,am pus un capac pe oala si am lasat sa fiarba 3-4 minute,apoi am oprit focul. Pastele: am pus o oala mare...
Clatite pufoase reteta cu sos de ciocolata
Clatite pufoase reteta Pancakes: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am pus intr-un castron impreuna cu zaharul,esenta si zeama de lamaie si le-am amestecat bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi laptele,faina si praful de copt...
Briose Martisor :)
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestecat bine cu zaharul,apoi am adaugat coaja de lamaie,esenta,untul putin incalzit si am continuat sa amestec bine,am pus apoi laptele,faina si praful de copt. Separat am batut bine albusurile cu un praf de sare pana cand s-a format o...
Pui cu cartofi,la cuptor
Puiul: Am spalat si uscat bine puiul,l-am despicat pentru a-l aplatiza si a se gati mai bine taindu-i sira spinarii de o parte si de cealalta,l-am marinat apoi cu sare,ienibahar,coriandru,turmenic,pipier sichuan.Am pus condimentele in mojar si le-am zdrobit usor pentru a conferi mai multa aroma...
Clatite banatene
Din aluatul de clatite mie mi-au iesit 13 buc.Intr-un castron am pus branza de vaci,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,stafidele si 2 oua si am omogenizat bine totul,cu aceasta umplutura am umplut clatitele,pe care le-am impachetat in 4 si le-am asezat una langa alta intr-o tava unsa cu unt....
Briose cu zucchini
Intr-un castron am pus cele 2 oua pe care le-am batut bine,am adaugat apoi condimentele,laptele,uleiul,faina si praful de copt. Zucchini i-am spalat bine,si apoi i-am dat pe razatoarea mare,carnatul l-am taiat cubulete mici si apoi am incorporat si aceste ingrediente in briose. In tava de...
Porc cu orez si legume
Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei. Dupa ce toate...
Prajitura cu ricotta si sos de zmeura
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,apoi am adaugat pe rand amestecand mereu,uleiul,laptele,faina,praful de copt,coaja de lamaie,esentele. Am batut apoi albusurile spuma tare pe care le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri si dupa...
Budinca de peste cu cartofi dulci
Am spalat curatat si uscat pestele,si pentru ca desi era file,avea destule oase mari pe care eu nu am reusit sa le scot,am decis sa rumenesc un pic pestele in unt,pentru a-i inmuia putin carnea si pentru a putea mai usor sa scot oasele. Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si am fiert acolo...
Tocana de legume cu porc
Intr-o oala cu apa am pus la foc oasele afumate sa fiarba bine, luand spuma formata pentru a obtine un lichid transparent si gustos pe care mai apoi l-am folosit sa fierb tocana. Dupa ce oasele au fiert, le-am scos sa se raceasca si mai apoi am luat carnea de pe ele si am adaugat-o la tocana....
Pariziene cu capsuni si cocos
Aluatul :Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am...
Cornulete cu nuca si gem
Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am amestecat putin...
Paste cu porumb dulce si scortisoara
Pulpele: Am pus pulpele intr-un castron,am pus apoi peste ele sosul de soia,harissa,turmenicul,ienibaharul,apa de trandafiri,sarea si le-am lasat sa se marineze aproximativ 2 ore.Dupa acest timp,le-am mutat intr-un vas de yena,in care am topit 40 gr unt,apoi am asezat pulpele si marinata...
Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure
Foile de placinta eu nu le fac in casa,si nici aluatul foietaj,insa pentru cine are mai mult timp si doreste,le poate face in casa. Am luat fiecare foaie de placinta si am uns-o cu unt topit,apoi am taiat fiecare foaie in 12 patrate.Am luat cate 4 patrate de aluat si le-am pus unul peste altul...
Negresa rapida cu Oreo
Ciocolata trebuie rasa pe razatoarea mare,sau daca aveti o puteti da prin blender,eu asa am facut pt a o marunti. Intr-o craticioara punem untul la topit si cand este topit complet,punem peste el ciocolata maruntita,cacao si amestecam pana cand se omogenizeaza si obtinem o crema fina....
Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin
Puiul : Am spalat si curatat bine pulpele de pui,le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia,garam masala si harissa,unde le-am lasat aproximativ o ora,dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos,am pus putin...
Briose umplute cu branza dulce
Am pus intr-un castron ouale intregi, zaharul si apa de trandafiri si am batut bine ouale pana cand au facut spuma si zaharul s-a topit. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec, apoi am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacao. Pentru...
Curry de pui cu morcovi glasati si orez
Curry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul s-a incins am pus bucatile de pui si le-am lasat sa se rumeneasca fara a le lasa sa se patrunda.Le-am...
Prajitura inteligenta
Intr-o craticioara am topit untul si apoi l-am dus in balcon la racit 10 minute. Intr-un castron am pus galbenusurile,zaharul esenta si apa de trandafiri,am amestecat bine cu mixerul,apoi am adaugat si untul topit si am amestecat din nou,am adaugat apoi faina,laptele,am omogenizat totul si am dat...
Rulada diplomat
Mentiunea pe care doresc sa o fac inca de la inceput e ca eu am folosit ingredientele pentru a face 2 rulade,daca nu doriti decat 1 injumatatiti toate cantitatile. Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu...
Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus
Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa culoare rosie.Pulpele si pieptul le-am crestat pana la os si apoi am pus iaurtul cu condimente peste pui...
Chiftele de porc cu arome indiene
Intr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut albusul si m-am gandit sa il folosesc) si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine...
Muschi de porc umplut cu sunca afumata
Muschiuletii de porc i-am spalat bine,apoi i-am uscat cu un prosop de hartie,si i-am curatat de pielite si grasime,apoi i-am taiat pe lung (dar nu de tot) cat sa se desfaca ca si o carte.I-am batut usor pentru a se intinde putin carnea si pentru a fi mai usor de lucrat cu ea.I-am pus apoi la...
Eclere cu vanilie si ciocolata
Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 8 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta...
Gogosi pufoase cu gem de capsuni
Am incalzit putin laptele,apoi am pus drojdia intr-un castronel,peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia),o lingurita de faina si 50 ml lapte.Am amestecat bine pentru a dizolva drojdia si am lasat deoparte sa creasca putin. Intr-un castron mare am pus 1 kg faina,coaja...
Mancare indiana cu pui si orez
Pulpele de pui le-am spalat bine,apoi le-am taiat in bucati,le-am pus intr-un castron,condimentele le-am amestecat bine,boabele de coriandru le-am maruntit putin in mojar,apoi toate condimentele amestecate bine le-am pus peste carne,impreuna cu sosul de soia si iaurtul si am lasat sa stea asa cam...
Melcisori cu gem de merisoare si nuca
Aluatul: Intr-un castron mare am pus faina,zaharul,cuisoarele macinate,scortisoara,esenta de vanilie,zaharul,ouale,sarea.In alt castron mai mic am pus drojdia,peste ea am pus cateva linguri de lapte caldut pt a o dizolva,apoi 2 linguri de faina,am amestecat bine si am lasat aceasta maia 10...
Chec aperitiv cu brocoli
Am pregatit toate ingredientele,inainte de a le amesteca,am taiat cubulete dovleceii,am taiat carnatul cubulete mici,hribii,i-am tocat marunt,pestele l-am desfacut fasii mici,Toate aceste ingrediente le-am pus intr-un bol si le-am condimentat,am ras branza pe razatoarea mica si am amestecat-o si...
Placinta cu smochine si branza dulce
Aluatul gata taiat in patrate l-am folosit pentru a face cateva portofele,iar cel foaie l-am folosit sa fac o mare placinta. Intr-un castron am pus branza dulce,am amestecat-o bine pt ca sa se desfaca bulgarasii,am ras nucsoara peste ea,am adaugat o jumatate de lingurita de cuisoare...