Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin

de papabundetot in Pui, 2 Feb 2014 | 2647 vizualizari

 

Pe vremea asta rece de afara m-am gandit ca ar merge o mancare care sa ne incalzeasca,si desi evit in general asocierea de carne cu cartofi,astazi am mai facut o exceptie si am facut niste minunati cartofi la cuptor aromatizati cu dafin si rozmarin,alaturi de cateva pulpe fragede de pui.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 6 pulpe de pui fara piele si os
  • sos soia
  • 1 lingurita garam masala
  • 1/2 lingurita harissa
  • ulei de rapita
  • Pentru cartofi:
  • 15-20 buc cartofi
  • foi dafin
  • rozmarin
  • unt
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin:

Puiul: Am spalat si curatat bine pulpele de pui,le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia,garam masala si harissa,unde le-am lasat aproximativ o ora,dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos,am pus putin ulei peste ele apoi le-am dat la cuptor la foc iute 10 min.Am redus dupa10 min puterea focului,am turnat in tava si o canuta de apa si le-am lasat sa se patrunda si sa se rumeneasca frumos.

Cartofii: Am curatat de coaja cartofii,i-am spalat si apoi i-am taiat felii (dar nu pana jos) din loc in loc.I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt,am pus in fiecare cartofior cate o bucatica dintr-o foaie de dafin,am presarat peste ei si cateva fire de rozmarin,tumenic pentru culoare, sare si ulei de masline si i-am dat la cuptor 30 min.Dupa acest timp,am scos tava,am intors cartofii si apoi am pus deasupra lor o bucata de hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa,pentru a face abur in tava si pentru a inmuia mai usor cartofii.

La sfarsit am servit cartofii copti cu pulpe de pui si o salata de varza acra cu ulei de masline si boia.O mancare minunata pentru un pranz de dumineca in familie!

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rozmarin